6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sakıncalı Piyade Nilüfer'de

SAKINCALI PİYADE NİLÜFER'DE

“Tiyatro iyidir” sloganıyla organize edilen Nilüfer 2. Tiyatro Festivali'nde "Sakıncalı Piyade" oyunu sahnelendi.

Tiyatro Artist’in sahneye koyduğu Uğur Mumcu’nun “Sakıncalı Piyade” oyunu, Nilüfer Belediyesi’nin Uğur Mumcu Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. Uğur Mumcu’nun yazdığı ve Rutkay Aziz ile birlikte oyunlaştırdığı, yönetmenliğini ise Mehmet Ulay’ın yaptığı oyunda Mehmet Ulay, Şahin Çelik, Recep Yener, Oğuz Tunç, İhsan Ustaoğlu, Tamer Özceviz, Deniz Atam, Öktem Doğru, Ramazan Atbaş, Okan Şıldır gibi üç farklı kuşağın oyuncuları sahneye çıktı.

Yargı, bağımsızlık, aydınlar ve hukuk tartışmalarına ışık tutan “Sakıncalı Piyade” 1978 ve 1993 yıllarında AST’ta Rutkay Aziz rejisi ile sahneye taşınmış ve en çok izlenen oyunlar sınıflamasında, toplam 800 gösterim ile tiyatro tarihimizdeki yerini almıştı.

Müziklerini Timur Selçuk’un yaptığı oyunun finalindeki belgesel film ise, 12 Mart’tan bu güne katledilmiş insanlara adanmış. Tiyatro salonunu dolduran izleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uğur Mumcu’yu, adını taşıyan salonda bir kez daha saygıyla andıklarını belirterek, oyunculara çiçekle teşekkür etti.

SAKINCALI PİYADE NİLÜFER'DE
SAKINCALI PİYADE NİLÜFER'DE
SAKINCALI PİYADE NİLÜFER'DE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 16:02:01
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 22:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?