6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Samanlı Köprüsü ulaşıma açıldı

BURSA'DA GÖL KANALI ÜZERİNE YAPILAN KÖPRÜ ULAŞIMA AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ağır tonajlı araç yoğunluğu nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve Samanlı ile İsmetiye Mahallelerini birbirine bağlayan Göl Kanalı üzerindeki köprüyü yeniledi. 23 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki köprü düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

Hafif raylı sistem ve tramvay imalatları, kavşak düzenlemesi ve yeni yolların açılması gibi ulaşım projeleriyle bu döneme damga vurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde yaşanan ulaşım sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Samanlı ve İsmetiye Mahallelerini birbirine bağlayan ve meyve üretiminin yaygın olması nedeniyle ağır tonajlı araç yoğunluğu yüzünden taşıyıcı kolonları yıkılmak üzere olan Göl Kanalı üzerindeki köprü, Büyükşehir Belediyesi tarafından 110 günlük bir çalışma ile tamamlandı. Toplam 18 adet fore kazık çakılarak yapılan 23 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki köprü, düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da yaşanan tüm sorunları sahiplendiklerini söyledi. Göl kanalı üzerindeki köprünün de zamanla yıprandığını ve üzerinden geçen araçlarla birlikte çökme tehlikesi bulunduğunu belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak her sorunda olduğu gibi bu konuya da el attık. Eski köprünün taşıyıcı sistemleri tamamen yıprandığı için baştan sona yeni bir imalat yapıldı. Bu çalışma büyük sıkıntılarla tamamlandı. Bir çalışanımızı da burada kaybettik. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Bursa’nın sağlıklı yaşanılabilir bir kent olması için sadece merkezin değil tüm semtlerin kalkınması ve gelişmesi gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, bu hedef doğrultusunda sorumluluk sınırına bakmaksızın Bursa’nın her köşesinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Törende söz alan Devlet Bakanı Faruk Çelik de kent sorunlarının bir bütüncüllük arz ettiğini belirterek, bölge halkı için önemli bir sorunun Büyükşehir Belediyesi olarak çözüme kavuşturulduğunu kaydetti. Belediyecilik hizmetlerini vücudun organlarına benzeten Bakan Çelik, “Organları belki önem sırasına göre sıralamak mümkündür. Ancak nerede ağrı varsa insanın canı oradadır. Bursa’nın birçok sorunu varken bölge halkı için en önemli sorun da bu köprünün yapılmasıydı. Önümüzdeki süreçte nerede sorun varsa orada olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz laf üreten değil, iş üreten yönetim anlayışı içindeyiz” dedi.

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da aynı zamanda Yıldırım ile Osmangazi ilçelerini birbirine bağlayan köprünün bölge halkı için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile köprü trafiğe açıldı

BURSA'DA GÖL KANALI ÜZERİNE YAPILAN KÖPRÜ ULAŞIMA AÇILDI
BURSA'DA GÖL KANALI ÜZERİNE YAPILAN KÖPRÜ ULAŞIMA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 17:42:04
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?