4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şampiyon güreşçiye hediye arsa

Dünya Gençler Şampiyonası'nda altın madalya alarak Bursa'nın adını dünyaya duyuran milli güreşçi Ahmet Peker'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arsa hediye etti.

Merinos Parkı'nda gerçekleştirilen toplantıda, milli güreşçi Ahmet Peker'i tebrik eden Başkan Recep Altepe, dünya ve Türkiye şampiyonu güreşçilerin artık Bursa'dan çıkacağını söyledi. Her türlü spor alanına ayrı ayrı önem verdiklerini kaydeden Altepe, Bursa'nın güreş sporunun Türkiye'de bayraktarlığını yaptığını vurguladı.

Disiplinli ve inançlı çalışmanın güreş sporunu daha yükseklere taşıyacağını ifade eden Altepe, "Mutlu bir gün yaşıyoruz. Bursa'dan bir dünya şampiyonunu çıkarttık. Güreşte önemli bir ivme kazancağımızı söylemiştik. Bolca şampiyonluklar yaşayacağımızı bildirmiştik. Dünya şampiyonumuz Ahmet Peker'i kutluyoruz. Evet bizler bu kenti seviyoruz. Bursamız'ı ve ülkemizi çok seviyoruz. Hem bu kenti öne çıkaracak. Bu kenti dünya kenti olmasını sağlarken, ülkemizin en güzel bir şekilde öne çıkmasını yapmak bizlere düşüyor. Bu konuda elimizden gelen fedekarlığı yapıyoruz" dedi.

Spor kulübleriyle ortak projeler yürüttüklerini dile getiren Altepe, "Kulüplerimizi her fırsatta destekliyouz. Büyükşehir Belediyesi olarak atılımlar yapıyoruz. Branşların güçlü bir şekilde yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin en iyi sporcuları da büyükşehir belediyemize katıldı. Güreş sporuıun bayraktarlığını yapmaya başladık. Şampiyonlar artık Bursa'dan çıkacak. Bu başarıların disiplinli ve inançlı çalışma, daha güzel noktalara gelecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, şampiyon güreşçiye imarlı arsanın tapusunu hediye etti. Yeni arsasına güzel bir ev yapmasını dileyen Başkan Altepe, güreşçiye ayrıca altın hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 16:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?