5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Şampiyon satranççı gösteri maçı yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “2. Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği” tüm hızıyla devam ediyor.

Şenlik kapsamında bugün Kültürpark içi Özgen Çay bahçesinde “Satranç Turnuvası” gerçekleştirildi.

Satrançta Dünya ikincisi olan Ukraynalı Vassily Ivanchuk, şenlik kapsamında 24 kişiye karşı tek başına bir gösteri maçı yaptı. 7’si öğrenci toplam 24 kişiyle aynı anda oynayan usta satranççı Vassily Ivanchuk, iki saat 23 dakika süren gösteri oyununda öğrencilere jest yaparak berabere kaldı. Diğer rakiplerini yenen Vassily Ivanchuk, Türkiye’da satranç sporuna gösterilen ilginin çok güzel ve mutluluk verici olduğunu belirtti.

Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne daha önce pek çok defa gittiği için Türkçeyi öğrendiğini söyleyen Ivanchuk, “Türkçe öğrenmek benim için hobi oldu. Yakında Bursa’da satranç kursları vermeye başlayacağım. Geleceğin büyük ustalarını Bursa’dan çıkarmak için tüm bildiklerimi Bursalı gençlere öğreteceğim. Böyle bir etkinlik düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu. 

Özgen Çay Bahçesi’nde Vali Oğuz Kağan Köksal’la tanışan Vassily Ivanchuk, Köksal’la da mini bir gösteri maçı yaptı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşma sonrası Vali Oğuz Kağan Köksal’ı tebrik eden Vassily Ivanchuk, “Ben Bursa’da misafirim ve Vali Oğuz Kağan Köksal’la maç yapmak gurur verici” dedi.

“2. Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği” kapsamında düzenlenen “Satranç Turnuvası”nın özellikle gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen BURFAŞ Genel Müdürü Abdurrahman Tığ, “Gençlerimize her alanda spor yaptırmak, farklı spor dallarını sevdirmek ve spor için sağlıklı mekânlar oluşturmak en büyük amacımız” diye konuştu. Bu yıl şenliğe 2 bin 500 sporcunun katıldığını belirten Tığ, “Tüm Bursalıları karşılaşmaları izlemeye Kültürpark’a davet ediyoruz” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 17:09:42
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 17:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?