3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sanal sınıfta ders

DOMUZ GRİBİ SEBEBİYLE DERSLER SANAL SINIFLARDA İŞLENİYOR

Domuz gribi salgını sebebiyle Bursa'da bayram sonuna kadar okullar tatil edilirken, öğrencilerin eğitimini aksatmak istemeyen özel bir kolej, sanal sınıflarda internet üzerinden naklen ders vermeye başladı.

Öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için Türk Telekom'un kuruluşu olan SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları harekete geçti. Oluşturulan sanal sınıflarla öğrenciler normal müfredatı internet üzerinden takip ederek derslerine devam ediyor. Canlı bir sınıf ortamının oluşturulduğu Vitamin'deki uygulama ile öğrenciler aktif olarak derslerini internet üzerinden hem kendi öğretmeni hem de arkadaşlarıyla birlikte görüntülü ve sesli olarak işleyebiliyor. Bunun yanında

öğrenciler, öğretmenlerine sesli ya da yazılı olarak anında soru soruyor ve öğretmenlerinin anlattığı konu ile ilgili verdiği testleri alıp sonuçlarını görebiliyor.

Bu uygulamanın öğrencilerin eğitimi için önemli olduğunu ifade eden Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Behçet Yavuz, "Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak, Türk Telekom Grubu'nun eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi olan SEBİT'le birlikte bir süredir bu eğitim projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu projeyi iki ay sonra hayata geçirmeyi planlamıştık. Ancak domuz gribi salgını sebebiyle bazı illerimizde eğitime ara verilmesi üzerine Uğur'lu Vitamin projemizin uygulanmasını öne çektik.

Öğrencilerimiz önceki haftalarda Diyarbakır, İstanbul ve Amasya'da Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinin Uğur'lu Vitamin eşliğinde canlı sunumları ile internet üzerinden öğrenimlerine devam etti. Bu kez sanal sınıf uygulamasını yine Türk Telekom iştiraki olan proje ortağımız SEBİT ile birlikte Bursa'da gerçekleştiriyoruz" dedi.

5. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilerin yüzde 97'sinin derslere katıldığını ifade eden Yavuz, öğrencilerin Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji derslerini sanal sınıfta gördüğünü söyledi. Toplam 20 öğretmenin uygulamada görev aldığını ifade eden Yavuz, "Öğretmenlerimiz teknolojiyi kullanarak öğretim vermenin çok verimli ve keyifli olduğunu ifade etti. Gerek velilerimiz gerekse öğrencilerimiz çok memnun" diye konuştu.

Uğur Dershaneleri Koordinatörü Turgay Polat ise, şu ana kadar tatil olan her yerde Sebit ile uzaktan eğitim çalışması yürüttüklerini belirtti. Polat, başta Ankara olmak üzere Diyarbakır, Amasya, Kayseri, Adana gibi illerde uzaktan eğitim çalışmaları yürüttüklerini ve bu çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Polat, çağımızda teknolojinin de yardımıyla zaman ve mekan kavramının etkisini kaybettiğine işaret ederek, "Salgının yayılmasının engellenmesi için okullar tatil edilirken biz eğitime devam edebiliyoruz, bu bir devrimdir" ifadelerini kaydetti.

Polat, domuz gribi yüzünden önümüzdeki günlerde başka illerde de eğitime ara verilmesi durumunda Vitamin üzerinden canlı sanal sınıf uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:52:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 14:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?