3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sanat engel tanımaz

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği Topluluğu konser verdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, konser öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 8,5 milyon engelli bulunduğunu, ancak her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu hatırlattı. Başkan Şahin, “Engelli vatandaşlarımız için yüzde 60 olan toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanma oranını yüzde 40 düşürdük. Özürlülere yönelik, düşük tabanlı 2 otobüsümüz şehir içi ulaşım hizmeti veriyor. Sayılarını arttıracağız. Özürlülere, sosyal-kültürel-sportif çalışmalarında otobüs desteği veriyoruz. Özürlü derneklerinin şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarını sağlıyoruz. Kent içi yol ve yaya kaldırımı düzenlemelerini yaptık. Heykel’de Atatürk alt geçidinde rampalardan iniş- çıkışlar kolaylaştırıldı. Kültürel mekanlarımız engellilere yönelik düzenlendi. Belediye hizmet binalarındaki otoparklarda tabela ve yer düzenlemeleri yapıldı. Bursaray istasyonlarında 16 olan özürlü asansörü sayısı 49’a çıkarıldı. Şehir içi 15 kavşakta karşıdan karşıya geçiş için sesli sinyalizasyon sistemi kuruldu” diye konuştu. 

Başkan Şahin, engellilerin hayatlarının yalnızca fiziki açıdan kolaylaştırılmadığını, sosyal alanlardaki gelişmelerin de engellilere uygun olarak düzenlendiğini ifade etti. Bu çerçevede, sanat ve meslek kurslarına başvuran bütün engelli vatandaşların ön elemeden geçirmeksizin kabul edildiğini, şu anda BUSMEK’te eğitim alan 44 özürlü öğrencinin bulunduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut da, 3 Aralık’ın engelliler için bir kutlama değil, eylem günü olduğunu belirterek, bu çerçevede hazırlık yapan Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi’nin örnek projelere imza attığını söyledi. Engelliler Korosu’nun de bu başarılı projelerden biri olduğunu ifade eden Bulut, Engelliler Meclisi’nin, bu platforma dahil olan vatandaşlar için büyük bir şans olduğunun altını çizdi. 

Yerel Gündem 21 Engelliler Komisyonu Başkanı Ayhan Zembilci ise, 3 Aralık’ı engelliler günü olarak kutlamadıklarını, topluma engellilerin de var olduğunu hatırlattıklarını anlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, engelliler bürosunun bir ilke daha imza atarak, engelli haritası çıkarmak için çalışmalara başladığını anlatan Zembilci, bu çalışmaya tüm engellilerin duyarlı olmasını istedi. 

Konuşmaların ardından, Başkan Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen Tavla Turnuvası’nda, dereceye giren Yüksel Demir, Nezih Küçükbayrak ve Nazif Evci’ye ödüllerini verdi. Ayrıca, kürsüde “Eledim Eledim Höllük Eledim” türküsünün sözlerini okuyarak, şehitlere ithaf eden Şahin, daha sonra engelliler korosunun Malatya’dan Erzurum’a Tekirdağ’dan Kars’a kadar farklı yörelere ait seslendirdiği eserleri dinledi. Sanatçı Nilüfer Sezginer’in de konuk olduğu gecede, izleyiciler bazı türkülerde koroya eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?