3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Sanat Güneşi' 24 Eylül'de anılacak

Osmangazi Belediyesi Sanat Güneşi Zeki Müren’i ölümünün 13. yıldönümünde Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek muhteşem bir geceyle anacak.

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan ve geçtiğimiz yıllarda Türk Sanat Müziği’nin birbirinden ünlü isimlerinin katılımıyla geleneksel olarak düzenlenen anma gecesi, sanatçının ölüm yıldönümü olan 24 Eylül Perşembe akşamı yine ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Gecede sanatçının yaşamının anlatılacağı ve izleyenlere duygusal anlar yaşatacak kısa bir film sunulacak, ardından sahneyi Türk Sanat Müziği’nin sevilen isme Yıldırım Bekçi alacak. Sevilen sanatçı seslendireceği şarkılarla sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak. Gecenin bir diğer ünlü ismi ise Nalan Altınörs. Altınörs etkileyici sesiyle geceye ayrı bir renk katacak. Gecenin sonunda sevilen bu iki sanatçı sahneyi birlikte paylaşacak ve Müren’in dillerden düşmeyen şarkılarını birlikte seslendirecekler.

Osmangazi Belediyesi tarafından Müren ölümünün 13. yıl dönümünde gerçekleştirilen gece öncesi sanatçıların da katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenecek. 23 Eylül 2009, Çarşamba günü saat 14.00’de Başkan Mustafa Dündar’ın makamında gerçekleştirilecek toplantıda sanatçılar geceyle ilgili düşüncelerini kamuoyuyla paylaşacaklar.

Ünlü sanatçılar basın toplantısının ardından kenti gezecek, özellikle Hisar içinde kalan ve Zeki Müren’in doğduğu Osmangazi Mahallesi’ni ve bu bölgede yer alan tarihi eserleri gezecekler. Bekçi ve Altınörs, 24 Eylül’de ise konser öncesi merhum Zeki Müren’in mezarını ziyaret edecekler gecesinde ise sanatseverlere müzik ziyafeti sunacaklar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 15:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?