6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sanatın siyaseti olmaz

AK PARTİLİ BAŞKAN RECEP ALTEPE'DEN KUSTURİCA'YA GÖNDERME

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sanatın siyaseti olmayacağını belirterek, "Biz Emir Kusturica'yı Bursa'ya gitarını konuşturması için davet etmiştik. Sanatın siyaseti olmaz" dedi.

Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliğinden çekilen ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a eleştiri yönelten Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica 25 Haziran'da 49'uncu Uluslar arası Bursa Festivali kapsamında Bursa Açıkhava Tiyatrosu'nda konser vermişti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı da Kusturica'nın Ak Partili bir belediye olan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlanıp davet edildiğini, kendileri CHP'li olduğu için konunun gündeme taşındığını öne sürmüştü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise tartışmalara farklı bir açıdan katıldı. Altepe, "Kusturica'yı konser vermesi için davet ettik. Sanatın siyaseti olmaz. Ondan sadece gitarıyla Bursalılara unutulmaz anlar yaşatmasını istemiştik" diye konuştu.

Kustarica'nın Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 49'uncusu düzenlenen "Bursa Festivali" konseri renkli görüntülere sahne olmuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin izlemediği konserde renkli kostümleri ve hareketli danslarıyla Kusturica'ya eşlik eden çingene tekno-rock grubu 'No Smoking' orkestrası ilgi çekmişti. Kustarica konser sonrası da Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran 3 bin hayranı tarafından ayakta alkışlanmıştı. Kusturica, konser öncesi de Kervansaray Termal Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelmiş, "Buraya çay ve ayran içmeye güzel kokuları koklamaya geldim. Tabi ki bir de 400 yıllık ortak tarihimiz var. Bunun için burada olmaktan mutluyum" demişti

MAVİ MARMARA DEĞERLENDİRMESİ

Kusturica bir gazetecinin, Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlediği saldırıyla ilgili sorusuna ise, "Ölen 9 kişi için çok üzüldüm. Bu yalnızca İsrail'in problemi değil Batı Avrupa'nın bir problemidir. Kökenin de sadece İsrail'in sınırlarında kalan Yahudiler ve Müslümanlarla ilgili bir problemin olduğunu düşünmüyorum. İsrail neyi savunuyor? Bu çok karmaşık bir soru. İsrail'le ilgili söyleyecek basit bir cümlem yok" demişti.

AK PARTİLİ BAŞKAN RECEP ALTEPE'DEN KUSTURİCA'YA GÖNDERME
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 16:15:03
Güncelleme :10 Ekim 2010 Pazar 16:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?