2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sanayi bacalarına online takip

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, il genelinde faaliyet gösteren fabrikaların bacalarından çıkan gazları kuracağı sistem ile online takip edecek. 

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü hava kirliliğiyle mücadelesini sürdürüyor. Sanayi bacalarını 24 saat denetim altına alınması için düğmeye basan müdürlük, yeni bir sistemi hayata geçirmeyi planlıyor. Bursa ve çevre ilçelerin sanayi bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren fabrikalar arasında baca gazı çıkışı yüksek olan kuruluşlar, teknolojik cihazlar sayesinde gün boyunca gece gündüz izlenebilecek. 

Çalışmaların devam ettiğini ve sistemin en geç 2 aya kadar faaliyete geçirileceğini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü M. Müfit Aydın, ilk etapta tespit edilen 15 fabrika üzerinde sistemin uygulamaya geçirileceğini söyledi. Ekiplerin yaptığı denetimler sonucu bu sayısının ileri ki dönemde daha da arttırılacağını ifade eden Aydın, "Yaptığımız çalışmalar sonucu havayı kirletici özelliği yüksek olan 15 sanayi kuruluşunu ele aldık. Bu kuruluşların bacalarına takılacak sensör ve cihazlarla bacalarından çıkan gazlar 24 saat kayıt altına alınabilecek. Online sistemiyle biz bu verileri sürekli takip edebileceğiz. Sistemle ilgili kurumlarla görüştük. Proje en geç 2 aya kadar hayata geçirilecek. Böylece gece gündüz bacalardan çıkan verileri görebileceğiz. Vatandaşların bu konuda sık sık şikayeti vardı. Artık bu konuda sanayiciler daha dikkatli davranacak. Bu sistem ekiplerimizin denetim verilerine önümüzdeki dönemlerde daha fazla fabrikada uygulanabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 16:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?