3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sanayici 2011'e hızlı başladı

SANAYİCİ 2011'E HIZLI BAŞLADI

Türkiye'nin 12 Haziran 2011'deki genel seçimlerde istikbal ve istikrarını oylayacağını belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, ezbere rakamları şişirerek ve çarpıtarak ekonominin siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini söyledi.

Sanayiciler olarak 2011 yılına hızlı bir şekilde girdiklerini ve ekonomide her şeyin iyi gittiğini dile getiren MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, "Ülkenin milli hedefleri herkes için geçerlidir. Hangi iktidar gelirse gelsin yol ve yöntem farklıdır. Ama hedef aynıdır" dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi'nin olağan kongresi yapıldı. Kongreye Devlet Bakanı Faruk Çelik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve işadamları katıldı. 2010 yılının iyi geçtiğini ve 2011'e sanayiciler olarak hızlı bir şekilde girdiklerini belirten Vardan, sanayi şehri olan Bursa'da işadamlarının bugünlere çok zor şartlarda geldiğini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün geçtiğimiz gün duyurduğu 'Sanayi Strateji Belgesi'nin Türkiye ekonomisi için önemli bir kazanç olduğunu kaydeden Vardan, sanayicilerin hızlı büyüme konusunda hükümetin uygulamalarına intibak etmeye çalıştığını kaydetti.

"SEÇİMLER ÖNEMLİ BİR SÜREÇTİR"

2010 yılının 3. çeyreğinde yüzde 8,9 büyüme gerçekleştiğini belirten Vardan, 4, çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde büyüme rakamına ulaşacaklarını dile getirdi. 1929 yılından sonra dünyanın yaşadığı en büyük krizi başarıyla atlattıklarını belirten Vardan, "Türkiye'de istikrarlı büyüme oluyor. İstikrar kaybedilirse o yönde sıkıntı olurdu. 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim krizi ve 2008'deki parti kapatma davalarıyla karşı karşıya kaldık. 1929 yılından sonraki dünyanın yaşadığı en büyük krize hükümetsiz

olarak girebilirdik. o zaman bu büyüme rakamlarını bu kadar rahat konuşabilir miydik? Seçimler önümüzdeki önemli bir eşiktir. Bu seçimlerde bizim için önemli yükümlülükler var. Her bireye ayrı ayrı görevler düşüyor. Ülkenin milli hedefleri herkes için geçerlidir. Herhangi bir partinin konusu olamaz. Hangi iktidar gelirse gelsin, yol ve yöntem farklı olabilir. Ama ulaşılacak yer bellidir. Muhalefetimiz kendi projeleriyle son 8 senedir Türkiye'nin üzerinde kat edebileceği planlarıyla önümüze gelmelidir. Planlarını ortaya koyması gerekir" diye konuştu.

"2011 YILINDA MÜTEVAZI BÜYÜYECEĞİZ"

MÜSİAD'a üye 412 firma arasında yapılan ankette 2011'in sanayiciler için önemli olduğunu tespit ettiklerini belirten Vardan, 2011 yılında mütevazı bir büyüme olacağını tahmin ettiklerini anlattı. Vardan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"2010 çok iyi geçti. 2011 yılında mütevazı ve temkinli bir büyüme bekliyoruz. 2010'daki gibi büyüme olmaz. Bizim büyümemiz lazım. Aksi takdirde istihdamı da oluşturamayız. Alternatif pazarları daha da zorlamalıyız. Artık işletmeler olarak kabukları değiştirmeliyiz. Bunları başaran birçok firma var. Kurumsallaşma, AR-GE ve tasarıma önem vermek bizim bundan sonraki alternatiflerimiz olmalı. Ev ödevlerimizi iyi yapmalıyız. Kendi işletmelerimizi kontrol etmeliyiz. Neyi nasıl yapmamız gerektiğini oturup

düşünmeliyiz. Yapmamız gereken AR-GE ve inovasyona önem vermektir. Hedefimiz herkesin yaptığını çok iyisini yapabilmeliyiz."

"EKONOMİK RAKAMLARI SİYASİ MALZEME YAPMAYIN"

Türkiye'nin imkanlarının çok iyi bir şekilde değerlendirildiğini söyleyen Bakan Çelik ise, "Seçim ekonomisine bu kazanımlar kurban edilmiyor. Ücretler konusunda alnımız açıktır. Çalışanlarımızın maaşlarının 2002 yılı öncesine kıyasladığımızda ne kadar arttığı ortada. İhracatta hedefimizi aştık. 114 milyar dolarlık rakam gayet iyi. Türkiye bu konuda diğer ülkelerle mukayese etmeyecek kadar gelişti. Kimse ezbere rakamları şişirerek ve çarpıtarak bu konuyu siyasi malzeme haline getirmesin. Türkiye'nin kriz

ortamından sağlıklı çıkmasının formülü güven ve istikrardır. Ekonomideki istikrar güvene dönüştü. Bu sihirli iki kelime Türkiye'nin yükselmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"12 HAZİRAN'DA İSTİKBAL VE İSTİKRARIMIZI OYLAYACAĞIZ"

Türkiye'nin 12 Haziran 2011 seçimlerinde istikrar ve istikbalini oylayacağının altını çizen Çelik, "12 Haziran'da istikbal ve istikrarımızı oylayacağız. Takdir vatandaşındır. Hepimiz siyaset yapıyoruz. Siyasetçiler ürettiği projelerle ülkenin geleceğini ortaya koymalı. Kuru ve boş laflar değil. Yoksa, popülist ve ayağı yere basmayan politikalarla uğraşmamalıyız. Bu politikaların neye mal olduğunu en iyi bilen ülkeler arasındayız. Bursa'da el değmedik yer bırakmadık. 12 Haziran öncesinde ne vaat ettiysek, bir bir yerine getiriyoruz. Bu laf üreten değil, iş üreten siyaset anlayışıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Vardan, Bakan Çelik'e çini vazo hediye etti.

SANAYİCİ 2011'E HIZLI BAŞLADI
SANAYİCİ 2011'E HIZLI BAŞLADI
SANAYİCİ 2011'E HIZLI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 20:03:04
Güncelleme :8 Ocak 2011 Cumartesi 20:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?