4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şankaya'nın varislerinden reddi miras

Bursa'da 4 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şankaya'nın eşi, oğlu ve holdinge adını verdiği kızının da aralarında bulunduğu 8 varisi, geriye miras olarak kalan 437 milyon TL'lik borcu istemedikleri için açtıkları reddi miras davasını kazandı.

Eski Devlet Bakanı ve işadamı Cavit Çağlar'ın dayısı olan Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şankaya'nın (78) 4 yıl önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin ardından, mirasıyla ilgili 2005 yılındaki bilirkişi incelemesinde 439 milyon 154 bin 337 TL borcuna karşılık, 1 milyon 577 bin 829 TL alacağı olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine, müteveffa Şükrü Şankaya'nın eşi Neriman Şankaya oğlu Şenol Şankaya ve holdingin adını taşıyan Nergis Şankaya Kotevoğlu, terekenin borca batık olduğunu gerekçe göstererek geçen yıl 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne reddi miras davası açtı.

Davacıların alt soy mirasçıları olan Zeynep Esra Şankaya, Mutahhar Kotevoğlu, Selim Şankaya ile yaşları küçük olduğu için kendilerine mahkeme kanalıyla vasi tayin edilen Murat Şankaya ile Burcu Banuşoğlu da mirasçı Şükrü Şankaya'dan intikal edecek mirası kayıtsız şartsız reddettiklerini belirtti.

Mirasçının terekesinin tespitiyle alakalı davanın süresinde açılıp sonuçlandırılarak mirasçılara tebligat çıkarılmadan reddi miras davasının zamanında açılmasını göz önünde bulunduran 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, davanın kabulüne hükmederek Şankaya'nın mirasının varisleri tarafından reddedildiğinin tesciline karar verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 11:43:24
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 11:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?