4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Şanslı' protez bacağını bekliyor!

Bursalı bir hayvansever, bir yıl önce sokakta bulup sahip çıktığı sakat köpeğe İngiltere'den protez bacak sipariş etti.

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı İpekçilik semtinde yaşayan 50 yaşındaki Besim Sezgin, yaklaşık bir yıl önce ölmek üzereyken arka bacakları sakat halde bulduğu köpeğe sahip çıktı.

Köpeği veterinere götürerek tüm tedavi masraflarını karşılayan Sezgin, "Şanslı" adını verdiği sevimli hayvanın yeniden yürüyebilmesi için örnek bir mücadele veriyor.

Şanslı'ya evinin yakınındaki boş bir arsada bakan hayvansever vatandaş, günde iki kez köpeğin yanına giderek hem karnını doyuruyor hem de tuvalet ihtiyacını gidermesine yardımcı oluyor. Sezgin, bacakları sakat olduğu için tuvalet ihtiyacını sahibinin yardımıyla karşılayabilen sevimli köpeğin mikrop kapmaması için özel ilaçlar kullanıyor, vücudunun kirlenen bölgelerini bir anne şefkatiyle siliyor. Yaklaşık bir yıldır sabah akşam veterinerden aldığı ilaçlarla Şanslı'ya tedavi uygulayan Sezgin, zavallı hayvanın iyileşmesi için elinden geleni yapıyor.

İlk zamanlar arka bacaklarını yerinden bile oynatamayan sevimli köpek, sahibinin bakımı ve gördüğü fizik tedavi sayesinde bacaklarını yeniden oynatmaya başladı. Besim Sezgin'in en büyük hayaliyse Şanslı'yı yeniden hayata kazandırmak. Bunun için hiçbir masraftan kaçınmayan Sezgin, köpeğin yürüyebilmesi için İngiltere'den protez bacak sipariş etti. Sezgin, tekerlek destekli protez bacak için 1200 TL'yi kendi cebinden ödeyecek. Amacının sevimli hayvanı yaşatmak olduğunu söyleyen Sezgin, "Şanslı'yı İngiltere'den gelecek protez bacakla yürütmeye çalışacağız. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız yaşatmak, öldürmek değil" dedi.

Öte yandan, canından çok sevdiği Şanslı'yı bir an olsun yalnız bırakmayan Sezgin, dört gün önce aldığı acı haberle sarsıldı. Osmangazi Belediyesi'ne bağlı ekiplerin Şanslı'yı alarak Hamitler'deki hayvan barınağına götürdüklerini öğrenen Sezgin, hiç vakit kaybetmeden Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yanına giderek yardım istedi. Sezgin, Vali'nin yardımıyla Şanslı'ya tekrar kavuştu. Köpeğinin ikinci kez hayata döndüğünü belirten Sezgin, "Bir yıldan beri bakmış olduğum Şanslı 12 Şubat'ta Osmangazi Belediyesi ekiplerince alındı. Vali Bey'in çabaları sonucu köpeği ölümden kurtarmış olduk. Vali Bey'e teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 21:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?