6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Şantajcıya 22 yıl istendi

LİSELİ KIZA ŞANTAJ YAPAN PAZARCIYA 22 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bursa'da liseli sevgilisiyle öpüşürken görüntülerini çektirerek şantaj yoluyla 5 bin TL aldığı iddia edilen pazarcı hakkında 22 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yenievler Mahallesi'nde bir lisede okuyan 16 yaşındaki R.K., pazarcılık yapan erkek arkadaşı H.S. (20) ile bir parkta buluşarak konuşmaya başladı. H.S.'nin çevredeki çalılıkların arkasına gizlenmiş olan arkadaşı R.K. (19) ise öpüşen çiftin görüntülerini çekti. Kız arkadaşına tuzak kuran H.S., görüntüleri ailesine vermekle tehdit ederek sevgilisinden para istemeye başladı. Genç kız ise babasının evde bulunan paralarından bin TL çalarak görüntüleri geri aldı. Ancak görüntülerin kopyalarıyla şantaja devam eden arkadaşı H.S., genç kızdan 4 bin TL daha aldı. Bu sırada evde bulunan paraların eksik olduğunu anlayıp kızını sıkıştıran baba, durumu öğrenince polise müracaat etti. Genç kızı tekrar arayan H.S., 500 TL daha isteyince Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu dedektifleri harekete geçti. Zanlının arkadaşı R.K. polis tarafından gözaltına alınırken, H.S. yakalanamadı. Ahlak Bürosu ekipleri H.S.'yi bir parkta kız arkadaşı ile otururken suçüstü yakaladı. Zanlı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Savcılık tutuklu H.S. hakkında "çocuğun cinsel istismarı, şantaj ve cinsel taciz" suçlarından toplam 22 yıla kadar hapis cezası istedi. Olayın tutuksuz şüphelisi R.K.'nın ise şantaja yardım etmek suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 10:17:03
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 14:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?