6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Şap karantinası sona erdi

İNEGÖL HAYVAN PAZARINDA KARANTİNA SONA ERDİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir aydır süren karantina sona erdi.

Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından Hamzabey ve Kozluca köylerinde bazı hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine 2 hafta süreyle başlatılan karantina, Küçük Yenice ve Dipsizgöl köylerinde de aynı hastalığın görülmesi sebebiyle 2 hafta daha uzatılmıştı. Karantina bayramın hemen ardından sona erdi.

İnegöl İlçesi Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonluğunda yapılan açıklamada, 3 Ağustos'ta alınan karar gereği, ilçeye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı ve ilçe hayvan pazarının da kapatıldığı belirtilerek, "Hamzabey ve Kozluca köylerinde 4 hayvanda şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan pazarının 15 gün süre ile karantinaya alınması ve kapatılması uygun görülmüştü. İlçe Tarım Müdürlüğündeki 2 veteriner hekim ile birlikte 2 tekniker tarafından köylerde yapılan kontroller sonucu Küçük Yenice ve Dipsizgöl köylerinde birer hayvanda daha şap hastalığı görülmüştü. Bunun üzerine İnegöl İlçesi Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından öngörülen 2 haftalık karantina süresine 2 hafta daha ilave edilerek, karantina süresi bayrama kadar uzatılmıştı.

Yapılan şap aşılarının ardından hayvan pazarında uygulanan karantina bayramın hemen ardından kalktı" denildi.

Konuyla alakalı makamında basın açıklaması yapan İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, "İnegöl'ün geçiş noktasında olan hayvan pazarının şap hastalığı sebebiyle faaliyetine ara verilmişti. Çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığının sirayet etmesinden dolayı kendi hayvanlarımızı korumak için 1 ay karantina altına aldık. Ramazan bayramı sonu itibariyle hayvan pazarımız açıldı. Şu an şap hastalığı İnegöl'ümüzde yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?