3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sapık katillere ceza yağdı

Bursa'da, cinsel ilişkiye girdikleri 51 yaşındaki kadını, 33 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen 3 sanığa ceza yağdı. Son duruşmada da suçu birbirlerinin üzerine atan sanıklar, 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "nitelikli yağma" suçundan 15'er yıl, "suç eşyasını gizlemek için nitelikli olarak adam öldürmek" suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istenen B.E. (28), R.A. (29) ve H.E. (29), son kez hakim karşısına çıktı.

Vahşice öldürülen kadın ile son ilişkiye giren aynı mahalledeki komşusu B.E.'nin ereksiyon olamayınca sinirlenip yaşlı kadını bıçaklamaya başladığı, diğer 2 şahsın da bıçağa sarılmasıyla öldürüldüğü iddia edilen Türkan K.'nın katil zanlıları suçu birbirlerinin üzerine attı.

Öldürdükleri yaşlı kadının üzerindeki 180 YTL parası ile 2 adet cep telefonunu gasp ettikleri öne sürülen sanıklardan R.A., "Benim cinayetle uzaktan yakından hiç bir ilgim yok. Emniyette önüme getirdikleri ifade tutanağını imzaladım. Maktule bugün sağ olsaydı ben zaten çoktan tahliye olmuş olurdum" dedi.

Diğer tutuklu sanık H.E. de, kendisini olay günü B.E.'nin çağırdığını söylerken B.E. de "Bunların ikisi de yalan söylüyor. Asıl R.A. beni evden aldı. Suçsuz benim" diye konuştu.

Vahşice öldürülen ve gömüldükten bir hafta sonra mezarı otopsi için tekrar kazılarak materyaller alınan 4 çocuk annesi T.K.'nin duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen eşi ve çocuklarının davaya gelmemesi dikkat çekti.

Kararını açıklayan mahkeme sanıklara ceza yağdırdı. Adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklara yağma suçundan da 12'şer yıl hapis cezası verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 11:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent YILMAZ IP: 212.156.58.xxx Tarih : 1.07.2009 10:32:08

İnsan kılığında gezen yaratıkların yaptığı bir vahşet daha..Şayet bunlar insansa ben insan değilim...Şeytandan daha aşşağılık yaratıklar bunlar...Cehennem yakıtı olacak hepsi...Allah bu ve bu gibi fenalıklara imza atanları hem bu dünyada hemde ahirette rezil ve zelil etsin..