3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Saraybosna'yı fethettiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ödül olarak Saraybosna’ya (Sarajevo) götürdüğü Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın öğrencileri, Bosnalıların gönüllerini fethetti. 

Kentlilik bilincine katkı sağlamak ve gençlerin yaşadıkları şehir ile ilgili bilgilerini arttırmak adına bu yıl 7’si düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda örnek davranışlarıyla dikkat çeken 25 öğrenci, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde kardeş şehir Saraybosna’da moral depoladı. Yaşları 13 ila 15 arasında değişen öğrenciler, ilk kez yurtdışına çıkmanın sevincini yaşadıkları gezide, yolculuk boyunca heyecanlı görüntüler sergiledi.
Gezinin ilk gününde Saraybosna Belediyesi’ni ziyaret eden gençler, kendileri için düzenlenen basın toplantısına katıldı. BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, toplantıda yaptığı konuşmada Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın çalışmaları ve öğrenciler hakkında bilgiler vererek, Bursa’nın kardeş kenti Saraybosna’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Bursalı kardeşlerini Saraybosna’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Saraybosna Belediyesi Dış İlişkiler Komisyon Başkanı ve Meclis Üyesi Emin Svrakic de, Türkiye Cumhuriyeti’nin savaş döneminde kendilerine çok yardımcı olduğunu anlattı. 1972 yılından bu yana kardeş şehir olan Bursa’nın Saraybosna için çok büyük önem taşıdığını dile getiren Svrakiç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin savaş döneminde verdiği büyük destek bizim için çok önemli. Sizleri burada misafir etmek bizi çok mutlu ediyor” dedi. Konuşmasının ardından öğrencilerin giydiği tişörtlerin üzerlerindeki ‘Biz Kardeşiz’ yazısını gören Emin Svrakiç, duygusal anlar yaşadı ve gençleri alkışlarıyla kutladı. 

Saraybosna Belediye Başkanı Semiha Borovac’a nezaket ziyaretinde bulunan BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, Borovac’a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in selamlarını iletti. Er, “Tarihinin her döneminde Saraybosna onurlu bir kent olmuştur. Bizler de Saraybosna’ya bereket getirmeleri amacıyla çocuklarımızı bu kente getirerek, geçmişi hakkında bilgi sahibi olduk” diye konuştu. Er, Borovac’a Bursa’yı anlatan çeşitli hediyeler de verdi. 

Savaş sırasında vatanları için çetin bir şekilde mücadele eden Yeşil Bereliler’i ve kabus dolu günlerin izlerinin yer aldığı müzeyi gezen BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, savaşta kullanılan bomba ve silahları da inceledi. Borulardan ve meşrubat kutularından yapılan silah ve bombaları dikkatle gözlemleyen Er, Emin Svrakiç’e misafirperverliklerinden dolayı Bursa’yı hatırlatması amacıyla İznik çinisi tabak armağan etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 15:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?