3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sarhoş hasta sağlık ekibine saldırdı

Bursa'da kalp krizi geçirdiği sanılan 160 promil alkollü şahıs, kendisine kalp elektrosu takmak isteyen 112 ekibindeki hemşire ve doktoru yumrukladı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde kalp krizi geçirdiği sanılan İbrahim P. (48) için yakınları 112 acil servis ekibini aradı. Olay yerine gelen 112 ekipleri, hastayı ambulansa alarak göğsüne kalp elektrosu takmak istedi.

Bu sırada Sağlık Müdürlüğü'nde görevli doktor Zafer Er ve hemşire Selma Yılmaz'a zorluk çıkarmaya başlayan İbrahim P., "Bana bu aletleri takamazsınız" diyerek görevlilerin üzerine yürüdü.

Hemşire Selma Yılmaz'a yumruk atan İbrahim P., ambulansın içinde sıkıştırdığı doktor Zafer Er'e de vurmaya başladı. Ambulans şoförü Ahmet Kaydı'nın polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler İbrahim P. ve arkadaşı U.K. ile 112 görevlilerini ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü. Doktor Zafer Er polis merkezindeki ifadesinde, "Şahsa kalp krizi şüphesiyle müdahale etmek istedik ancak, 'Bana bu aletleri takamazsınız' diyerek müdahale etmemize izin vermedi. Bize küfrettikten sonra hemşire Selma Yılmaz'a yumruk attı. Ardından beni ambulansın köşesine sıkıştırıp vurmaya başladı. Biz vazifemizi yaparak onun hayatını kurtarmaya çalıştık ancak kendisi bize saldırdı" dedi.

Polis merkezinde ifadesine başvurulan İbrahim P.'nin 160 promil alkollü olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 11:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?