4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sarhoşlar Uludağ yamaçlarını yaktı

Bursa'da şehir manzarası seyredip alkol alan bazı kişiler, dün gece 01.00'da Uludağ Yamaçlarındaki makilik alanı tutuşturdu.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Medikal Onkoloji Kliniği'nin karşısında rüzgarın etkisi ile büyüyen yangın korkulu anlar yaşattı. Bir anda gökyüzüne yükselen alevler, 7 metrelik yolu aşıp karşıdaki hastaneye şans eseri sıçramayınca klinikte tedavi gören onlarca hasta yangından son anda kurtuldu.

Bursa İtfaiyesi'nin zamanında müdahelesi ile alevler yaklaşık 1 saatlik çalışma ile söndürüldü. 50 hastanın yattığı Medikal Onkoloji Kliniği görevlileri de alevlerin bastırılması ile rahat nefes aldı. İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan geçtiğimiz hafta da bölgede sigara izmaritinden yangın çıktığına dikkat çekerek, "Hava sıcaklığı ile birlikte yol kenarında kuruyan otlar, en ufak bir sigara izmariti ile tutuşuyor. Havanında rüzgarlı olması sebebiyle yine sigari izmaritinden başladığını düşündüğümüz yangın bir anda büyüdü.

Ancak, rüzgarlı bir gecede alevlerin ormana doğru girmeden, ekiplerimizin üst kısımdaki BUSKİ su deposu yolundan müdahelesi ile kontrol altına alınması büyük bir şans oldu. Sarp yamaçlardaki kızıl çam ormanlarına alevler ulaşmadı. Bir meskene de alevler ulaşmadan ekiplerimiz o kısımdaki alevleri de çevirdiler. Büyük bir maddi kayıp yaşanmadı. Ancak bu yangınlardan sonra bölgede gece yarılarına kadar alkol alıp sorumsuzca davaranan kişilere karşı tedbir alınması gerekiyor. Yaz aylarında bu şekilde ayda 2-3 yangın çıkması bu bölgede ciddi bir çalışma gerektiriyor" dedi.

Bu arada bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılan Kireçocakları mevkiinde ikamet eden vatandaşlar da, alkol almaya gelen şahısların çevreye karşı hiçbir hassasiyet göstermediklerini, çöpleri ve izmaritleri etrafa attıklarını söylediler. Vatandaşlar, hafta sonlarında gece yarısı 02.00-03.00'e kadar bölgede açıktan alkol alan kişilere hiçbir müdahele yapılmadığını ileri sürerek Bursa Valiliği'ni göreve çağırdılar. Kabahatler Kanunu'na istaneden, gece ilerleyen saatlere kadar bölgede alkol alan şahıslara polis ekiplerinin müsade etmemesini isteyen Kireçocaklar mevkii sakinleri, alkollü içki satışı yapan yerlerin de gece saat 02.00'ye kadar faaliyet göstermesinin engellenmesi gerektiğini belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 17:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?