4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sarmaşığı kesilince deliye döndü

Dükkanının önünde büyüttüğü sarmaşığı kesen avukatı darp ettiği iddia edilen arzuhalciye her gün karakola gidip imza atma cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa Adalet Sarayı karşısındaki Avukatlar İş Hanı'nın girişinde arzuhalci dükkanı işleten Mehmet C., işyerinin önünde yetiştirdiği sarmaşığın kesildiğini görünce şok oldu. Arzulahci, gözü gibi büyüttüğü sarmaşığının üst kattaki komşusu tarafından kesildiğini öğrenince küplere bindi. Avukat komşusunun bürosuna giden Mehmet C. tartışmaya başladı. Olaylar araya giren diğer komşuların müdahalesiyle engellendi.

Fakat avukat, komşusu olan Mehmet C.'nin kendisini darp edip öldürmeye tam teşebbüs ettiğini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan Mehmet C., asıl suçlunun komşusu olan avukat olduğunu ifade ederek, "Buraya geldiğimizde toprak yoktu. Her yer beton yığınıydı. Kaldırıma toprak taşıyıp, büyük saksılar içine fidanlar ektim. Sarmaşık tüm iş hanını sarmaya başladı. İş hamıza renk geldi. Canlandı, yeşillendi.

Taş yığını olmaktan kurtuldu. Üst kattaki komşumuz bile rahatsız olmazken, dükkanı çok daha ileride olan avukat, klimasını sardığı, bürosunun levhasını kapattığını söyleyerek sarmaşığı kesmiş. Konuşmak için gittim. Ben kimseyi tehdit edip küfretmedim. Vurmam bile söz konusu değildir" dedi.

Müracaat savcısının talebi üzerine nöbetçi mahkeme, arzuhalciye, her gün karakola giderek imza atma cezası verdi. Avukat ise, komşusu olan Mehmet C.'nin kendisini öldürmeye teşebbüs ettiğini ifade ederek, "Ondan şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum. Sarmaşığı kestim. Çünkü klimaların içine giriyordu. Gerekli müracaatlarımı yaptım. O sarmaşığın tamamen kaldırılmasını istiyorum. Çünkü dipleri çöp yığınlarıyla dolu, pislikten geçilmiyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?