6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Satrancın ustaları buluşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek ‘Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası’ başlıyor.

Turnuvanın açılış töreni 4 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da Merinos Kültür Merkezi’nde yapılacak. Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Rusya, Mısır, Brezilya, Ermenistan, İsrail, Hindistan, Yunanistan ve Azerbaycan’dan satranç ustaları ‘Dünya Şampiyonluğu’ için Bursa’da yarışacak. Ülkelerin 4 asil, 2 yedek sporcu ile katıldığı şampiyonada 4’er masa üzerinden 9 tur oynanacak ve tüm ülkeler birbiriyle bir kez karşılaşacak.

Turnuva sırasında eş zamanlı olarak Dünya Satranç Federasyonu FIDE’nin Başkanlar Kurulu toplantısı da gerçekleştirilecek ve organizasyona katılmak üzere FIDE Başkanı ve Kalmıkya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Kirsan Ilyumzhinov da Bursa’ya gelecek.

Dünyanın önde gelen satranç ustalarını Bursa’da buluşturacak olan şampiyona, Bursalı satranç severlere ve satranç öğrencilerine hayranı oldukları ustaları izleme şansı sunacak. Şampiyonadaki karşılaşmaların tamamı, turnuva için özel olarak tasarlanan internet sitesinden dünyanın dört bir yanından canlı olarak izlenebilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını belirterek, şampiyonaya bütün vatandaşları davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 12:17:00
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 20:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?