4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Savcı Öz'e hakaretten mahkemelik!

Bursa'da, Ergenekon iddianamesini hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e alenen hakaret ettiği iddia edilen kuzeninin yargılanmasına başlandı.

5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, "alenen hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapsi talep edilen Seyrullah V. (54) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Ay yıldızlı şapka ve atkısıyla dikkat çeken tutuksuz sanık Seyrullah V., hakkındaki iddiaları yalanlayarak suçsuz olduğunu söyledi. Haberlerin doğru olmadığını söyleyen Seyrullah V., konuyu kaleme alan gazetecilerle sadece bu konuda sohbet ettiklerini fakat bu yönde hiç bir beyanatının olmadığını söyledi.

Çeşitli gazete ve dergilerde Ergenekon Savcısı Öz'e hakaret içeren haberlerin kaynağı olarak gösterilen ve İşçi Partisi (İP) üyesi olduğu ileri sürülen Seyrullah V. (53), Geçit Mahallesi'ndeki evine yapılan operasyonla yakalanmış, savcı Öz'ün teyze oğlu olduğu belirlenen Seyrullah V., tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmıştı.

İki sayfalık iddianamede Aydınlık Dergisi, Ulusal Kanal, Cumhuriyet gazetesi gibi gazete, dergi, televizyon ve internet ortamındaki haberlerin amacının Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü korkutmak, aşağılamak ve soruşturmayı engelleme kastı olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca, söz konusu haberlerde şüpheli Seyrullah V.'nin, Cumhuriyet Savcısı Öz'ün "Atatürk düşmanı olduğu, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, üyesi olduğu iddia edilen cemaatin dershanesinde üniversiteye hazırlanıp bu cemaat adına deri topladığı, savcı olmasına çok şaşırdığı" ifadelerinin yer aldığı, ancak yapılan incelemede Savcı Öz'ün 1985 yılında Ticaret Lisesi'nden mezun olduğu, üniversiteye hazırlandığı iddia edilen söz konusu dershanenin 1987 yılında kurulup, şahit olarak ifadeleri alınan 2 kişinin ise iddiaların asılsız olduğunu söylediği kaydedildi.

Öte yandan, Öz'ün akrabası olduğunu söyleyen Seyrullah V.'nin açıklamalarına köşesinde yer veren Bursa'daki yerel bir gazetenin köşe yazarı hakkında "basın yoluyla hakaret" suçundan açılan bir dava da bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 10:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?