6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Savcı skandal gözaltıyı araştırıyor

SAVCI, SKANDAL GÖZALTININ SEBEBİNİ ARAŞTIRIYOR

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın yanlışlıkla gözaltına alınmasıyla alakalı polis, jandarma ve BTSO hakkında soruşturma başlattı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Yazıcı'nın geçen hafta isim benzerliği yüzünden yanlışlıkla gözaltına alınması olayının sorumluları hakkında soruşturma başlattı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Uludağ Üniversitesi'ndeki ihalelerle ilgili İbrahim Yazıcı adlı işadamının bilgileri yerine, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın adını verdiği ileri sürüldü.

Bu arada, 5 yıldır süren soruşturmanın 7 savcı eskittiği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten son savcının, emniyetten zanlının kimliği hakkında 3 ayrı rapor aldığı, polisin fezlekesinde şüpheli olarak Bursaspor Başkanı Yazıcı'nın bilgilerine yer verildiği belirtildi. Yazıcı'nın bunun üzerine gözaltına alındığı ifade edildi.

Savcılık, büyük yankı uyandıran bu skandal üzerine polis, jandarma ve BTSO yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Bu kez adliyeye müşteki olarak çağrılacak olan Yazıcı, şikayetçi olup olmadığını belirtecek.

Öte yandan dün İstanbul'da gözaltına alınan 1963 doğumlu şüpheli işadamı İbrahim Yazıcı ve diğer şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakıldı. Savcı ise, "6 ayrı ihaleye fesat karıştırmak ve çete" suçlamasıyla tutuklanmasını talep ettiği Yazıcı ile beraber toplam 11 kişinin serbest kalmasına itiraz etti. Nöbetçi mahkemenin akşama doğru bu konuda bir karar vermesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 12:21:03
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 13:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?