4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sebze ve meyveden heykeller

Güney Marmara Aşçılar Derneği'nin (GÜMASDER) Bursa Gıda-Gıda Tek 2009 Fuarı'nda açtığı stant büyük ilgi gördü. Bursalı aşçıların heykeltıraşlara taş çıkartırcasına yaptıkları sebze ve meyve dekorları fuarı gezenlerden büyük ilgi gördü.

Şeker hamurundan yapılan Türkiye haritası, çikolata şelalesi, yağ heykelleri, kabaktan yapılan insan figürleri, otomobiller standın en çok ilgi çeken bölümü oldu. GÜMASDER Başkanı Rıfat Sınmaz, bugüne kadar birçok fuara izleyici olarak katıldıklarını ifade ederek, "Dernek olarak ilk defa Bursa Gıda Fuarı'nda stant açtık. Beklediğimizin üzerinde alaka gördük. Üyelerimiz standımızın ilginç çekmesi için büyük gayret gösterdi. Meslektaşlarımızın yaptıkları çalışmalardan küçük de olsa birer örnek sunma fırsatı bulduk" dedi.

Türkiye'nin gıda alanındaki markalarının birçoğunun Bursa'dan çıktığına işaret eden Sınmaz, "Biz standımızda bu markaların yer almasını isterdik. Önümüzdeki yıllarda Bursa'nın lokomotif sektörleri arasında yer alan gıda işletmelerimizin fuara daha fazla ilgi göstermesini umut ediyoruz. Bu yılki ekonomik daralmaya rağmen ziyaretçi sayısının hayli yüksek olduğunu gördük. 11 ülkeden 106 firma ve firma temsilcisinin katıldığı fuarlara gelecek yıl daha fazla rağbet olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 18:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?