4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Seçim arifesinde kaçak yapılaşma arttı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2009 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi kaçak yapılaşmanın arttığını belirterek, "Kaçak yapıların önlenmesi hususunda alınan kararlar tavizsiz uygulanacaktır" dedi.

Vali Harput, sürekli artan kaçak yapılaşmayı önlemek için muhtelif tarihlerde geniş katılımlı toplantıların yapıldığını söyledi.

Alınan önlemlere karşın kaçak yapılaşmanın devam ettiğini kaydeden Vali Harput, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi bu anlayışın daha da artığını gözlemlediklerini ifade etti.

Vatandaşların bu anlayışla hareket etmemeleri gerektiğini söyleyen Harput, 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddeleri ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesi gereğince kaçak yapı yapan görev alan ve yetkisi itibariyle göz yuman kurum sorumluları hakkında yasal işlemin başlatılacağını dile getirdi. Harput, tedbirler hakkında şu bilgileri verdi:

"Hazır beton satan firma ve kuruluşlar, kendilerine gelen büyük miktardaki malzeme taleplerinde, talepte bulunanlardan inşaat ruhsatının olup olmadığı teyiden gerekli belgelerin ibrazını isteyecekler. Belediyeler ve İl Özel İdare takip ve denetime önem vererek, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyecektir. İhbar ve denetlemeler sonucu tespit edilen kaçak yapıların yasal usüllerine uymak suretiyle ilgili idareler tarafından tamamen yıkımları yapılacaktır. Gerek İmar Kanunu ve gerekse de Türk Ceza Kanunu'nun uygulanmasında vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekmektedir. Köy ve mahallerdeki muhtarların kendi alanlarındaki yapılaşmaları takip ederek, kaçak olduklarını öğrendikleri yapının durumunu mutlaka ilgili idaresine bildirmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 21:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?