4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Seçimlerde çevreyi kirletmek yok!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim kampanyalarında çevre, görüntü ve gürültü kirliliği meydana getiren eylemlerin önüne geçmek amacıyla adaylarla bir centilmenlik anlaşması imzaladı.

Siyasi partilerin Nilüfer ilçe başkanları ve başkan adaylarını ziyaret eden Başkan Bozbey, "Kentimizi ve yaşamı kirletmeyelim" başlıklı bir çevre andı hazırlayarak adayların da bu konuda imzasını aldı. Siyasi parti temsilcileri de Bozbey'in girişimine destek verdi.

Seçimler yaklaştıkça, büyük bir görüntü ve gürültü kirliliğinin ortaya çıktığını kaydeden Bozbey, "Bez afişlerle, yol ortalarına, çiçekliklere, kaldırımlara, çöp bidonlarına, duvarlara, trafolara, direklere, ağaçlara, okul duvarlarına, kamunun
malına, kamunun ortak kullandığı alanlara afiş ve benzeri propaganda malzemesi astırmayalım. Haksız rekabetin önüne geçelim, buna izin vermeyelim. Seçim atmosferi içinde bu görüntü, gürültü çevre kirliliğine ve haksız rekabete neden olan propaganda çalışmalarına müsaade etmeyelim. Adaylar olarak seçim kampanyalarımızı sürdürürken buna özen gösterelim. Doğayı, çevreyi, yaşadığımız mekanları bu denli kirletici tutum ve davranışlardan kaçınalım. Medeni bir ortamda, insanca, uygarca seçim kampanyaları yürütelim. Çevre ve doğayı kirletmeden, yok etmeden çalışma yapalım. Çevre adına, doğa adına, kamu adına, insanlarımız adına, Nilüfer'in örnek olması adına tüm adaylar olarak kentimizi kirletmeden propaganda yapmaya dikkat edelim. Nilüfer'de mahalle muhtar adayı olacaklar da çağrımıza uymaya davet ediyoruz" dedi.

İlk etapta AK Parti, ANAP, DP ve SP ilçe başkanları ve Nilüfer belediye başkan adaylarını tek tek ziyaret eden Başkan Bozbey, "Daha temiz ve daha güzel bir Nilüfer ortak paydamız. Bu konuda bizlere destek olan bu konudaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm siyasi parti ilçe temsilcilerine ve başkan adaylarına teşekkür ederim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 21:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?