6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sedyeyle LYS'ye girdi

SEDYEYLE LYS'YE GİRDİ

Afyon'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan 18 yaşındaki genç, Bursa'da Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) sedyeyle girdi.

Bursa'da Atatürk Anadolu Lisesi'nde 16 engelli genç LYS için ter döktü. Aileleriyle beraber sınav merkezlerine gelen engelli gençlerin heyecanları gözlerinden okundu.

Okul girişindeki kontrollerinin ardından ayrı ayrı salonlarda imtihana giren engelli LYS adaylarına, ÖSYM tarafından görevlendirilen eğitmenler refakatçi oldu. İşitme, görme engelli ve sakat olan adayların velileri, dışarıda dualar ederek çocuklarını bekledi.

SINAV YERİNE AMBULANSLA GELDİ

Afyon'da 8 gün önce geçirdiği trafik kazasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan İlker Ömürlü (18) isimli genç, sınavın yapılacağı okula ambulansla getirildi. Annesiyle beraber sınav merkezine gelen genç, başarılı olmak için pes etmediğini söyledi. Sağlık ekipleri ve okul görevlilerinin yardımıyla sınıfına sedyeyle gelen öğrenci, soruları sözlü olarak cevapladı. Eğitmenlerin kontrolünde sınava giren yaralı genci annesi bir an olsun yalnız bırakmadı.

SEDYEYLE LYS'YE GİRDİ
SEDYEYLE LYS'YE GİRDİ
SEDYEYLE LYS'YE GİRDİ
SEDYEYLE LYS'YE GİRDİ
SEDYEYLE LYS'YE GİRDİ
SEDYEYLE LYS'YE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 11:22:05
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 14:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?