3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şehbender Konağı restore ediliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, aslına uygun restore edilen asırlık Şehbender Konağı'nın bu yıl içinde kültürel mekan olarak Bursalıları'n hizmetine sunulacağını, bölgenin de eski gerçek kimliğine kavuşması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını müjdeledi.

Başkan Recep Altepe, Kız Lisesi ile Erkek Lisesi arasında kalan, İbrahimpaşa Mahallesi'ndeki Şehbender Konağı'nın restorasyonunda incelemelerde bulundu.

Geleneksel Türk evi tarzındaki mimari ve yapısal karakteri ile günümüze ulaşan nadir yapılardan Şehbender Konağı'nın restorasyon çalışmalarını yaz ayında bitirmeyi planladıklarını belirten Başkan Altepe, "Bu yapıları kentin ziynetleri olarak görüyoruz. Bu tarihi yapıyı restore edildikten sonra Bursa'nın sosyal ve kültürel yaşamına en iyi şekilde sunulması için çalışmalarımız devam ediyor. Okul bölgesi olmasından dolayı burası gençlerin daha ağırlıklı kullanacağı kültürel bir mekan olabilir" dedi.

Aynı bölgede bulunan Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'ni aslına uygun restore ettiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa'nın ruhunun hissedildiği tarihi binaların bulunduğu bu bölgeyi eski ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa'mızın kalbindeki bu yapıları yeniden ayağa kaldıracağız. Her sokağına kitap yazılacak Bursa'mızın eski ve tarihi mahallelerin nitelikli bölgeler haline gelmesi bizim en başlı hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

Başkan Altepe'nin incelemeleri sırasında Şehbender Konağı'nın durumunun ne olacağını soran öğrencilere, "Tarihi geçmişimizi sizlerin de en iyi şekilde öğrenmeniz için geleceğe taşıyoruz. Bu tarihi yapıyı da sizin istifade edebileceğiniz bir mekan haline getireceğiz" şeklinde bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 15:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?