6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Şehbenderler Konağı kütüphane oldu

ŞEHBENDERLER KONAĞI KÜTÜPHANESİ KAPILARINI AÇIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi mirası ayağa kaldırarak işlevsellik kazandırma çalışmaları kapsamında restore ettiği Şehbenderler Konağı, 9 Şubat Salı günü saat 11.30'da yapılacak törenle kütüphane olarak kente kazandırılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi değerleri gün yüzüne çıkaran faaliyetleri kapsamında kentin en önemli kültürel ziynetlerinden olan Şehbenderler Konağı'nın restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve kütüphane olarak hizmet vereceğini söyledi.

Asırlık Şehbenderler Konağı'nın aslına uygun olarak yenilendiğini kaydeden Başkan Altepe, "Bursa'nın en önemli kültürel mekanlarından olan Şehbenderler Konağı, geleneksel Türk evi tarzındaki tarihi mimarisiyle göze çarpıyor. İbrahimpaşa Mahallesi'nde bulunan, Bursa Kız Anadolu Lisesi ile Erkek Anadolu Lisesi arasında kalan konak, günümüze ulaşan nadir yapılardan biridir. Bu mekanı atıl durumdan kurtarıp bugünkü haline getirdik. Şehbenderler Konağı, okulların olduğu bölgede bulunduğu için 9 Şubat Salı gününden itibaren kütüphane olarak hizmet verecek" dedi.

ŞEHBENDERLER KONAĞI KÜTÜPHANESİ KAPILARINI AÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:18:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 18:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?