4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehir plancılarından adaylara çağrı

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, belediye başkan adaylarından beklentilerini açıkladı.
Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, kentin çıkarlarını ön planda tutan belediye başkanları istediklerini söyledi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, başkan olacakların hedeflerinin, 'şehrin üst ve altyapısı ile çevre kalitesinin arttırılarak, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel değerlere sahip çıkmak' olması gerektiğini belirten Uyanık, "Temel kentsel meselelerin, toplumun tüm katmanlarının mutabakatı ile çözüleceğine inanan, şeffaf, hesap vermeye ve demokratik denetime açık, gücünü birtakım kişi ve gruplardan değil, halktan alan yönetimler istiyoruz. Kenti ilgilendiren tüm kararların kapalı kapılar ardında pazarlanmasını değil, halkın önünde tartışılmasını istiyoruz. Meclis toplantılarının halka açık olmasını, alınan kararların kent içinde oluşturulacak noktalarda halka duyurulması, encümen kararları hakkında bilgi verilmesini istiyoruz" dedi.

Şehrin deprem ve afet planları ile ilgili de çalışmalar yapılarak, kendilerine destek sağlanması gerektiğini ifade eden Uyanık, "Biz deprem tehlikesi ve riskini dikkate alan afete duyarlı planlama yaklaşımının geliştirilmesini, yerbilimsel verilerin planlamaya entegrasyonunun sağlanmasını istiyoruz. Artık kentimizde sıvılaşma alanlarının, taşkın alanlarının, heyelan alanlarının yerleşime açılarak, insan hayatlarının tehlikeye atılmasını istemiyoruz. Kentimizin deprem senaryosu ve afet master planının bir an önce oluşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çok sayıda adayın yanı sıra İl Genel Meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda, Füsun Uyanık, hukuka saygılı, toplumcu ve halkçı, kamu yararını gözeten, katılımcılığa ve paylaşıma açık, kentlinin çıkarlarını ön planda tutan yerel yönetimler ve belediye başkanları istediklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 10:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?