2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Şehir Tiyatrosu sezonu açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2006–2007 tiyatro sezonuna “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” adlı oyun ile ‘merhaba’ dedi.
 
Yaz boyunca her yerde tiyatro projesi kapsamında Bursa’nın farklı ilçe, belde ve semtlerinde tiyatro severlerle buluşan ve aslında hiç perde kapatmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 2006 – 2007 sanat sezonunu Haldun Taner’in ünlü yazar Molliere’in “George Danden” oyunundan uyarladığı “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” adlı oyun ile açtı.
 
Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleşen ve çok sayıda Bursalı sanatseverin izlediği oyun Bursa Kültür tarihinin de önemli bir dönemini konu alıyor. Ahmet Vefik Paşa’nın Bursa’da vali iken kurduğu “Bursa Osmanlı Tiyatrosu”nda yaşanan olayları ve sonrasını, Molliere’nin George Danden komedisinin üç ayrı yorumu eşliğinde anlatan oyunun yönetmenliğini ise Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Feyha Çelenk yaptı.
 
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının oyunda sergilediği üstün performans Bursalı sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Oyun sonrası sanatçıları ayakta alkışlayan sanatseverler, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Bursa’daki kültür sanat hayatına ayrı bir renk kattıklarını belirttiler. “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” adlı oyun yıl sonuna kadar her hafta salı günleri saat 20:30’da, Cumartesi günleri saat 15:00’de Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 10:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?