4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehir Tiyatrosu'ndan bir klasik!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Fransız yazar Moliere'in 1673 yılında yazdığı 'Hastalık Hastası' adlı oyunu, Şubat ayında sanatseverlerle buluşturacak.

'Deli İbrahim', 'Fay Hattı', 'Çocuğum', 'Şahmeran', 'Kuşbakışı' ve 'Sevdalı Bulut' gibi oyunlarıyla gönülleri fetheden Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şubat ayında izleyicisini yepyeni bir oyunla buluşturacak.

Şehir Tiyatrosu oyuncuları, dünyaca ünlü Fransız yazar Moliere'in karakter komedilerinden biri olan 'Hastalık Hastası' oyununun provalarına başladı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Dr Levent Suner'in yönettiği oyunda, E. Ertan Akman, Altuğ Görgü, Ebru Ergüç, Didem Hun Liman, Müge Açıkdüşünenler, Murat Liman, M. Eren Topçak, Nilgün Türksever Görgü, Günay Y. Güney, Bülent Uçar, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Esra Yaşar rol alıyor.

Oyunda; yaşlı, huysuz, çıkarcı, zengin, karısına düşkün ancak hastalık hastalığı nedeniyle ilaç kullanan asosyal bir adam olan Argan ile paraya tutkun ikiyüzlü karısı Beline, müzik eğitimi alan kızı Angelique, Argan'a hatalarını göstermeye çabalayan iyi niyetli kardeşi Beralde, Angelique'e aşık, eğitimli ve zengin Cleante ile genç ve dürüst hizmetçi Toinette arasında gelişen ilişkiler mizahi bir dille ele alınıyor.

Dekorunu Levent Suner'in hazırladığı oyunun kostümleri, Funda Çebi, müziği Dilan Öztoprak ve dans tasarımı da Ferdi Yıldız imzasını taşıyor. 'Hastalık Hastası', Şubat ayından itibaren Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 17:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?