2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Şehirlerarası hırsızlık çetesi

Bursa Emniyet Müdürlüğünün, Bursa'da bir otopark ve Konya'da bir eve düzenlediği operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 50 bin YTL olan çalıntı mal ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Fomara Caddesi'ndeki bir otoparkta çalıntı malların saklandığı ihbarını alan güvenlik güçleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izin doğrultusunda otoparka baskın düzenledi.

Operasyonda, otoparkın bekçi kulübesinde, çalıntı olduğu tespit edilen 3 teyp, oto televizyonu, pompalı tüfek, devir saati ve 5 CD çalar kumandası ele geçirilirken, otoparkta görevli Ahmet F. (25) gözaltına alındı.

Zanlının ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişleten polis, Ahmet F'nin Konya'da oturan bir akrabasının evinde yaptığı aramada da 2 kuru sıkı tabanca, 5 fişek, 10 DVD, hafıza kartları, 6 oto teybi, çok sayıda kolon, oto televizyonu, 2 fotoğraf makinesi, çok sayıda bilgisayar monitörü ve dizüstü bilgisayar ele geçirdi.

Operasyonda, Ahmet F'ye bu malları temin ettikleri, 21'i araçtan, 7'si evden olmak üzere 28 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen Sezgin Y. (23) ve Selçuk B. (26) de gözaltına alındı.

Olayla ilgileri bulunduğu iddia edilen ancak halen başka bir suçtan cezaevinde bulunan Hakan A. ve Hasan G. ile askerde olduğu öğrenilen Erkan Ç. ile ilgili de yasal işlem başlatıldığı, Konya'da evinde çalıntı mal ele geçirilen Ahmet F'nin akrabasının ise olayla ilgisinin bulunmadığının tespit edildiği öğrenildi.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, emniyet müdürlüğü binasından çıkarılırken, kendisini görüntüleyen gazetecilere küfreden zanlılardan biri, o sırada yakınında bulunan sivil giyimli polis memurunu gazeteci sanarak, tekme attı.


AA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 13:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?