3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şehit ailelerine plaket

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen "Çanakkale Şehitlerinin Kutsal Varlığını Yaşatmak" konulu proje kapsamında, Gemlikli 7 şehit ailesine de plaket verildi. 

Gemlik Kaymakamlığı tarafından tespit edilen 7 Çanakkale şehidi ailesine plaketleri U.Ü. Gemlik Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle verildi. Törene Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, Garnizon Komutan Topçu Kurmay Albay Özen Şenyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şefik Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İlçe Müftüsü Yusuf Şahin'in yanı sıra, çok sayıda daire amiri ve şehit aileleri ile davetliler katıldı. 

Çanakkale savaşında şehit düşen Gemlikli Hüseyinoğlu Galip, Süleymanoğlu Ahmet, Ahmetoğlu İlyas, Hasanoğlu Halil, Ömeroğlu Hüseyin, İbrahimoğlu Esat ve Mustafaoğlu Ahmet'in ailelerini tespit eden Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, kahraman Gemlikli şehit askerlerin torunlarına ve yakınlarına U.Ü. projesi kapsamında, "Şehitlerin Kutsal Varlığını Yaşatmak" adına bu plaketlerin verildiğini söyledi. Kahraman şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzun altını çizen Baygül, şehit yakınlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. 

Plaket töreninin ardından, protokole ve şehit ailelerine U.Ü. Gemlik yerleşkesinde yemek verildi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?