2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Şehit ailelerinin acı feryadı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin 91. kuruluş yıldönümü ve Özel Şeref Günü sebebiyle şehit aileleri Pınarbaşı Garnizon Şehit Mezarlığı'nı ziyaret etti. 

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk koyan dernek üyeleri, ardından askeri birlikleri ziyaret etti. Öğle saatlerinde Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'ne giden aileler, TSE Bursa Bölge Müdürü Mustafa Aydoğan Karaman'ın yazdığı "Bayrağı yakana mektup" adlı şiirinin okunması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Vatan için şehit verdikleri evlatlarının başında dua eden aileler, teröre lanet yağdırdı. 

Evladını 1991 yılında Hakkari Çukurca'da şehit veren Fidan Kahraman, "Şehit verdik evladımızı ama biz onların şefaatiyle gurur duyuyoruz. Acısı çok büyük. Şu teröre bir dur diyelim. Artık evlatlarımız bir daha yanmasın. Başka anneler ağlamasın. Biz ağladık. Her gün 6-7 şehit verdiğimiz zaman bizim yaralarımız tazeleniyor. Aynı acıları, aynı duyguları tekrar yaşıyoruz.

Biz ağlıyoruz başka anneler ağlamasın. Bu teröre, zalimlere, kafirlere dur desinler" dedi. 

Diğer yandan şehit babası Sıddık Tandoğan ise, "Bir evladım gitti ama 20 tane daha evladım var. Onlar da gidene kadar epey bir zaman geçer" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 16:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?