6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Şehit ailesini kahreden görüntü

BURSALI ŞEHİDİN AİLESİNİ KAHREDEN GÖRÜNTÜ

Hakkari Çukurca'da 20 Temmuz'daki hain saldırıda 6 silah arkadaşıyla şehit olan Bursalı piyade onbaşı Hakan Yutkun'un ailesi, Heronlar tarafından kaydedilen baskın görüntülerini izleyince kahroldu. Komuta merkezinin görüntüleri naklen izleyip karşılık vermediği haberleri üzerine acıları bir kat daha artan baba Zafer Yutkun, "O görüntüleri izlediğimizde çocuğumuzun bir av misali vurulduğunu seyrettik. Görüntüler içimizi sızlattı" dedi. Anne Gülfiye Yutkun ise, "Konuşacak bir şey yok, yardım gitseydi böyle olmazdı. Benim çocuğum kan kaybından öldü" iddiasında bulundu.

Acemi görevini Isparta'da yapıp Hakkari'ye tayin edilen 20 yaşındaki Hakan Yutkun'un babası Zafer Yutkun, görüntüleri ilk önce internette izlediğini belirterek, "Bu olay nasıl oldu, nasıl gerçekleşti, anlamadık. Canlı canlı biz de Genelkurmay'ın, diğer yetkililerin seyrettiği gibi seyredip kahrolduk. Evladımızı orada yerlerde kurşun yerken gördük. Bu bizim içimizi sızlattı. Bunlara artık son verilmesi lazım. Biz sorumluların cezalandırılmasını isityoruz. Bunun altında kim varsa ceza almasını istiyoruz.

Bu işin bitmesinii istiyoruz. Hükümetimiz, devletimiz, ordumuz; bu iş artık bitsin. Daha fazla yürekler yanmasın, çocuklarımız ziyan olmasın. Biz oğlumuzun bu şekilde şehit olduğunu bilmiyorduk. Görüntüleri görünce yüreğimiz bir kat daha yandı. Çocuğumuzun o mevziden kaçmaları, yere düşmeleri yaralanmaları, bunları canlı canlı yaşadık. Bu şerefsizler tarafından av ve avcı misali avlanmasını seyrettik" dedi.

Baba Yutkun, oğlunun geri kalan görevini tamamlamak için gönüllü olduğunu kaydederek, "Ben şahsım olarak oğlumun yarım kalan görevini tamamlamak için bugün çağırsınlar, giderim. Oğlum gibi kanımın son damlasına kadar vatan, bayrak için bu görevi tamamlamaya her an hazırım" diye konuştu.

 

"YARDIM GİTSEYDİ BÖYLE OLMAZDI"

İki çocuk annesi Gülfiye Yutkun da görüntüleri izleyince kahrolduğunu ifade ederek, "İhmal olup olmadığını söylemeye gerek yok. Görüntüler her şeyi açıklıyor. Seyrettikten sonra kahroldum. Konuşacak hiçbir şey yok. Yardım gitseydi böyle olmazdı. Benim oğlum kan kaybetmiş. Yardım gitmediği apaçık ortada. Görüntüler de bunu ispatlıyor. Ben de oğlumun kanını yerde bırakmak istemem. Oğlumun şehit oludğu yerde savaşmak isterim. Şu anda zaten gözüm hiçbir şey görmüyor" ifadelerini kullandı.

Evin her yanını Türk bayrakları, şehit çocuklarının fotoğrafları ve veciz sözlerle süsleyen Yutkun ailesi, yetkililerden bir açıklama bekliyor. 20 yaşındaki şehitten ise geriye Isparta'daki birliğine teslim olmadan önce Afyon Kocatepe'deki şehitlik ziyareti görüntüleri ve arkadaşlarının kendisi için hazırladığı bir klip kaldı. Şehitler için dua eden Hakan, bir gün aynı akibetin kendi başına da geleceğini bilmeden mutlu bir şekilde poz veriyor.

BURSALI ŞEHİDİN AİLESİNİ KAHREDEN GÖRÜNTÜ
BURSALI ŞEHİDİN AİLESİNİ KAHREDEN GÖRÜNTÜ
BURSALI ŞEHİDİN AİLESİNİ KAHREDEN GÖRÜNTÜ
BURSALI ŞEHİDİN AİLESİNİ KAHREDEN GÖRÜNTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 14:03:04
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 15:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?