4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehit ailesini üzen fatura!

Sivas'ta operasyon dönüşü kullandığı aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Er Sezgin Tokuş'un ailesinden, aracın masraflarının istenmesi aileyi üzdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan olayın çözülmesi için yardım isteyen Anne Nezahat Tokuş, "Bir oğlumu şehit verdim. Bir evladım daha olsa onu da vatan için feda etmeye hazırım" dedi.

Sivas'ta 1997 yılında operasyon dönüşü trafik kazası geçirerek şehit olan er Sezgin Tokuş'un ailesi, kendilerinden hasar gören askeri aracın masraflarının karşılanması istenmesi sebebiyle zor günler yaşıyor. Osmangazi ilçesinde tek katlı bir evde ikamet eden baba Mehmet Tokuş (76) ve Nezahat Tokuş (67), yorgun ve dikkatsiz olduğu gerekçesiyle kusurlu bulunan çocuklarından 3 bin 655 TL talebinin düzeltilmesini istedi.

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan çocuğuna kesilen faturanın 17 bin TL'ye çıktığını kaydeden baba Mehmet Tokuş, Bursa 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alacak davası açıldığını dile getirdi.

Bu parayı ödeyemeyeceklerini söyleyen ve konuşması sırasında göz yaşlarını tutamayan baba Tokuş, "Oğlum 12 yıl önce Sivas'ta kaza geçirdi. Kaza sonucu şehit oldu. İcra hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Ben bu kadar parayı veremem. Arazimi Karayolları Genel Müdürlüğü istimlak etti. Parayı alamadım. Kamulaştırma bedelinin bir kısmını aldıktan sonra 36 bin TL alacağım kaldı. Ancak askeri araç sebebiyle açılan davadaki 17 bin TL'lik borcu ödediğim taktirde alacağımı tahsil edebileceğim. Kendi paramı bana vermiyorlar. Genelkurmay Başkanlığı eşim ve bana şehit parası veriyor. O da bize zor yetiyor. Durumun düzeltilmesini istiyorum." diye konuştu

"EVLADIM VATANA FEDA OLSUN"
Bir şehit ailesine böyle bir davanın açılmasını eleştiren anne Nezahat Tokuş, askeri aracın şehit evladından daha kıymetli olmadığını dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen ve oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döken anne Tokuş, "Bu askeri araç benim çocuğumdan daha mı kıymetli? Ne diyebilirim. Bir evin erkek tek çocuğuydu. O gidince biz mağdur olduk. Şehit olduğundan beri fotoğrafına bakamıyorum. Ben 67 yaşına geldim. Bu parayı almaya insanın çekinmesi lazım. Yardım edeceklerine böyle bir dava açmaları çok yanlış. Şehitler baş tacı değil miydi? 2 kuruş para alıyoruz. Onunla geçinemiyoruz. Evimiz kira değil. Devlete yük olmamaya çalışıyoruz. Kimseye engel olmuyoruz. Başbakanımız bu olaya el atmalı. Her araba devrilene böyle ceza mı verecekler. Bizlerle ilgilenin. Bir evladım daha olsa onu da askere yollardım. Evladım vatana feda olsun" ifadelerini kulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 21:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?