4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehit ailesinin acı gururu

Bursa'nın Kestel ilçesinde dün MLKP'li teröristin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen 34 yaşındaki polis memuru İsmail Özbek'in evinde gurur yaşanıyor.

Çocuklarını Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde şehit veren Özbek ailesi, "İnşallah Allah onu Çanakkale Şehitleri safına katar, bize de şefaatçi kılar" diye dua ediyor.

Özbek'in Kestel'deki evinde yas havası hakim. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü bayraklarla donatılırken, İsmail Özbek'in ailesi verdiği mesajda, 'Vatan sağ olsun' dedi. Özbek'in henüz 5 yaşındaki oğlu Ömer Özbek gelişmelerden habersiz elindeki tostu yerken, annesi Demet ve babaannesi Güleser Özbek gözyaşlarını tutamadı.

Şehit polisin kardeşi Mikail Özbek, "Önceden benim ağabeyimdi, şimdi tüm toplumun bir polisi, bir ferdi oldu. Şerefiyle öldü, insanların ölebileceği en güzel şekilde öldü. Çanakkale Şehitleri Günü'nde öldü. İnşallah Allah onu Çanakkale şehitleri safına katar, bizlere de şefaatçi eder. Başka söyleyeceğim bir şey yok, vatan sağ olsun" dedi.

Anne Güleser Özbek ise metanetiyle dikkat çekti. 'Vatan sağ olsun, oğluma kimse ağlamasın, o şehit oldu' diyen acılı anne, devletin teröristlere ağır ceza vermesini istedi. Güleser Özbek, "Oğlum şehit oldu, kimse de ağlamasın, buna bir çözüm bulsunlar, yavruları gencecik toprağa koymasınlar. Yandık, bu ateş çok büyük, yavrucuğum gencecik gitti. Buna bir çare bulsun devlet. Bunlar yavrudur, annelerin yavrusudur. Teröristleri Allah kahretsin, elleri kırılsın. Ben nasıl yandıysam onlar da yansın, devlet onları bırakmasın. Devlet onları alıp alıp salmasın. Çok anneler ağladı. Ben ağladım, başkaları ağlamasın. Yavrumla 2 gün önce görüştüm, yeni ev tuttum yavruma, oturamadı. Vatan sağ olsun" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?