3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şehit ailesinin borcunu vali kapattı

Bursa'da 12 yıl önce 4 silah arkadaşıyla birlikte oğullarını şehit veren asker ailesini üzen 17 bin TL'lik borç ayıbı, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un devreye girmesi ile bitirildi. Vali Harput, kendisine getirilen şehit ailesinin borcunu 4353 sayılı yasanın 7. maddesi gereğince sildi. Bursa Osmangazi'ye bağlı Çağlayan köyüne giden Harput, burada şehit ailesi ile görüşerek gönüllerini aldı.

Yaşanan sıkıntının devlet hatası değil, bürokrasiden kaynaklandığını belirten Vali Harput, borcu kendisine verilen yetki ile sildiğini söyledi.

Yaşanan sıkıntının kendisine önceki gün ulaştırıldığını anlatan Vali, "Dün itibarı ile bana gelen dosyayı imzaladım ve borcun tamamını sildim. İcra dairelerine talimat verdim ve borcun icra takibinin bitirilmesini istedim. Artık borcunuz yoktur, rahat olun ve ileriye bakın." şeklinde konuştu. Şehit annesi Nezahat Tokuş ağlayarak şunları söyledi: "Yine oğlum olsa onları da bu vatan için askere yollardım. Babası ile konuştuk, iki kızımız var onlar da oğlan olsaydı onları da yollardık."

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 1997 yılında er olarak vatanî görevini yapmakta olan Sezgin Tokuş, operasyon dönüşü kullandığı askerî aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit düştü. Daha sonra Sezgin Tokuş, yorgun, dalgın, dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullandığı gerekçesiyle kazaya sebebiyet vermekten kusurlu bulunmuş ve Maliye, kaza sırasında araçta meydana gelen hasarı tahsil etmek için harekete geçmişti. Tek erkek evlatlarının şehadet acısı ile sarsılan ve kendisine çıkarılan bu faturayı kabullenemeyen acılı baba Mehmet Tokuş, borcu ödemedi. Borç 4 yıl içinde faiziyle birlikte 17 bin lirayı bulmuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 17:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?