1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Şehit askerin cenazesi toprağa verildi

Bitlis merkeze bağlı İçgeçit Köyü yakınlarında askeri aracın mayına çarpması sonucu şehit olan Samsunlu Jandarma Komando Er Ramazan Okur, Bursa'da törenle toprağa verildi. 

5 çocuklu Okur ailesinin tek erkek evladı olan inşaat işçisi 21 yaşındaki Ramazan Okur'un Türk bayrağına sarılı naşı, askeri kortej eşliğinde Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Emek Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenaze aracındaki Ramazan Okur'un naşını çok sayıda mahalleli sloganlar eşliğinde karşıladı. Evladının Türk bayrağına sarılı tabutunu gören baba Murat Okur, evinin önünde fenalık geçirip bayıldı. 

Şehit Ramazan Okur'un halen Van Erciş'te asker olan amcasının oğlu Barış Okur, kuzeninin tabutuna sarılıp ağlayarak, "Hainler mayın koymasınlar, yürekleri yetiyorsa bire bir çatışsınlar. Bizim kimseden korkumuz yok. Bir Okur ölür yerine diğeri geçer. Hain PKK, gel ben Erciş 2 nolu kuledeyim. Yeter ki gel, mayın koyma karşıma çık" diye konuştu. 

Kalabalık eşliğinde Mudanya Yolu'ndaki Emek Beldesi'ndeki evine getirilen Komando Er Ramazan Okur'un cenazesi daha sonra Ulu Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Okur'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bursa Valisi Nihat Canpolat, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tunay Bilgen, Emniyet Müdürü Tahsin Demir, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, baba Mehmet ve anne Hanife Okur yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirken, kortej yürüyüşü sırasında fenalık geçirip bayılan anne Hanife Okur ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kortej yürüyüşüne katılan Gazi Vali Nihat Canpolat'ın da zaman zaman gözyaşı döktüğü gözlendi. Şehit Okur'un cenazesi kılınan namazın ardından Pınarbaşı Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Bu arada, Ulu Camii'ndeki tören ve Atatürk Caddesi'ndeki yürüyüş sırasında vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Her şey vatan için'', ''İmralı Apo'ya mezar olacak'', ''Bayrağa uzanan eller kırılsın'' sloganları attı.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 16:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?