3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şehit babasından açılıma tepki

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 3 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Asteğmen Zeki Burak Okay'ın babası Sezai Okay, oğlunun mezarı başında demokratik açılıma tepki gösterdi. Cenaze günü yaptığı açıklamalarla da manşet olan Sezai Okay, "Hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Oğullarının şehitlik mertebesine ulaşmasının 3. yıl dönümünde Pınarbaşı Şehitliği'nde bir araya gelen Okay ailesi, mezara çiçek bırakarak gözyaşı döktü. Genel seçimlerde CHP'den milletvekili aday adayı olan ancak seçilemeyen baba Sezai Okay, oğlunun mezarı başında yaptığı açıklamada, "Son günlerde yaşadığımız ve içini dolduramadıkları Kürt açılımı, demokratik açılım, sonra da milli açılım halini almış. İnanın çocuğumuzun yediği kurşun kadar bize ağır bir kurşun olarak geldi. Bir kurşun da biz yedik. Hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu.

"AMAÇ ÖZGÜRLÜKSE NİÇİN AĞALIKLARIN YIKILMASI İÇİN ÇABALAMIYORLAR?"
Bu işi yapmaya çalışanların Türk insanına bir kurşun daha attığını iddia eden Okay, "Bizim çocuklarımız niçin öldü? Niçin evlatlarımızın kolları, bacakları, zihinleri gitti. Ben evladımı geri istiyorum. Benim evladımı geri getirin. 'Kürt açılımı' diyorlar, nedir bu? İçini bilmiyoruz, bir şeyler var, hayal etmek istemiyorlar, içi boş ya da dolu, doldurmak istemiyorlar. Bu ülkede tamamen PKK ve terör meselesi söz konusu. Kürt kökenli kardeşlerimiz bu ülkede Cumhurbaşkanı olmadı mı, vali, müsteşar olmadılar mı? Seçecekleri insanlar için oy kullanmadılar mı? Çalışmak isterlerken önlerini kesen mi oldu? Bunlar özgürlük için çabalıyorlarsa niçin kendi feodal yapılarının, ağalıkların yıkılması için çabalamıyorlar ve Türkiye Cumhuriyeti ile savaşıyorlar?" diye konuştu.

Gazetelere ilan vererek oğlunun ölümünün 3. yıl dönümünde mezarı başında olacaklarını ifade eden baba Okay, gelen herkesle tek tek selamlaştı.
Sezai Okay, 3 yıl önce şehit oğlunun cenaze töreninde, "Vatan sağ olsun demeyeceğim" ifadesini kullanınca dikkatleri üzerine çekmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?