5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Şehit cenazesinde Tüzmen'e protesto

Bursa’da, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de katıldığı şehit cenazesinde, bir grup, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın asılması yönünde sloganlar attı.

Dün Siirt Pervari’de teröristlerle girdiği çatışmada 2 askerle birlikte şehit olan Üsteğmen Kamil Baltacı, memleketi Bursa’da göz yaşları içinde toprağa verildi.

Ulucamii’deki cenaze namazından sonra, şehidin tabutu omuzlarına alındığı sırada, bir grup, "Kahrolsun PKK, Apo’ya ölüm", "Onu asmak yürek ister" diye slogan atmaya başladı. Kürşad Tüzmen, slogan atan kalabalığa, "Ben de sizdenim" diye karşılık verdi. Uzun süre PKK aleyhine slogan atan kalabalık fazla taşkınlık yapmadan dağıldı.

Sabah saatlerinde Bursa’ya getirilen Baltacı’nın cenazesi, ilk olarak Yeşilova Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Burada, bir subay, şehit Baltacı’nın cesareti ile alakalı bir konuşma yaptı.

Aile fertleri tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Gözyaşları içerisinde evinden alınan tabut, Cuma namazı öncesinde Ulucamii’ye getirildi.

Ulucamii’deki cenaze merasimine bir toplantı için Bursa’da bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Bursa Milletvekilleri Şerif Birinç, Zafer Hıdıroğlu, Faruk Ambarcıoğlu, Vali Oğuz Kağan Köksal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tunay Bilgen’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Tüzmen’den vatandaşlar, hükümet adına, Öcalan’ın ikinci defa yargılanmasına müsaade etmeyeceği sözü vermesini istedi.

Ayakta durmakta güçlük çeken baba Ahmet Baltacı’yı, Devlet Bakanı Tüzmen teselli etti. Cenaze namazında şehidin annesi Kadriye, ablası Şahinaz ve ağabeyi Selami Baltacı da göz yaşlarına boğuldu. Ulucamii’deki cenaze namazından sonra bir süre omuzlarda taşınan şehit cenazesi, daha sonra Pınarbaşı’ndaki şehitliğe defnedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 16:04:40
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 11:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?