4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehit mezarları maketleri dikkat çekti

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü faaliyetleri duygusal anların yaşanmasına sahne oldu.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çeşitli faaliyetlere imza atıldı. Çanakkale semineri, resim sergisi ve şiir dinletisinin yer aldığı programda Tarihçi-Yazar Zafer İhtiyar'ın barkovizyon eşliğindeki sunumu ile programa katılan hastane personeli duygulu anlar yaşadı. İhtiyar seminerde, Çanakkale'de gönüllü hemşirelerin yaralı askerlerimize gösterdiği çabaların eşi benzeri olmayan bir fedakarlığın örneği olduğunu söyledi.

Hastaneye sergilenen ve destanı anlatan resimleri ise tarihin yeniden canlanmasına sahne oldu. Seminerin en ilgi çekici bölümü ise şehit mezarları maketi oldu. Burç-Der tarafından hastane koridorlarına kurulan şehit mezarları maketini görenler ise gözyaşlarına hakim olamadı. Birebir ölçülerde hazırlanan şehit mezarları maketinde gerçek Çanakkale şehitlerinin isimleri kullanıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?