4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehit polis görev aşkıyla öldü

Şırak'ın Silopi ilçesinde 3 gün evvel geçirdiği trafik kazasında şehit düşen Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli İznikli polis memuru Kadir Güleç'in görüntü uzmanı olarak çok önemli görevlerde bulunduğu, izinli olmasına rağmen duyduğu bir anonsa giderken kaza yaptığı ortaya çıktı.

2008 yılında Edirne'den Şırnak'ın Silopi Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne tayini çıkan 5 yıllık genç polis memurunun toplumsal olaylarda provokatör avcısı olarak görev aldığı bildirildi. Silopi Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de sivil olarak görev yapan Kadir Güleç'in (28), izin gününde özel aracı ile şehirde dolaşırken, telsizden "sınır kapısında hareketlilik yaşandığı" anonsunu duyduğu, izinli olmasına rağmen olay yerine doğru hareket ederken kaza yapıp şehit düştüğü öğrenildi.

Yasadışı eylemlerde göstericilerin arasına girip, kamerasıyla kendisine gazeteci süsü vererek provokatör avına çıkan Güleç, ölümünden kısa bir süre önce yakınlarına yüzleri puşilerle örtülü terör örgütü yandaşlarının arasında çekilmiş bir fotoğrafını göndererek, onlara işinin ne kadar tehlikeli ve zor olduğunu belirtmişti.
Güleç, MSN'nin not kısmında, "Oğlumu Çok Özledim Dostlar" yazısıyla hasretini dile getiriyordu. Güleç'ten geriye, kucağında 2 yaşındaki oğlu Emre Ali ile çektirdiği fotoğraf kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 18:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?