4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı

Bursa'nın Kestel İlçesinde yasa dışı örgüt üyesi bir teröristin kurşunlarıyla şehit olan polis memuru İsmail Özbek, binlerce kişinin öfkesi ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, "Bu teşkilat daha nice şehitler vermeye hazırdır. O hainler bu kutsal vatandan bir çakıl taşını koparamayacaklar" dedi.

Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 14 yıllık polis memuru İsmail Özbek (34), MLKP'li bir teröristin silahından çıkan kurşunlarla şehit oldu. Şehidin cenazesi, öğle saatlerinde evinin önüne getirildiğinde ağıtlar gökyüzüne yükseldi. Oğlunun tabutuna son defa sarılan anne Güleser Özbek, "Yaralı yavrum, oy oğlum seni güle güle uğurluyorum, hakkım sana sonuna kadar helal olsun" dedi. Ağlayıp hainleri sevindirmeyeceğini söyleyen eşi Demet Özbek de güçlükle ayakta durarak eşine son kez dua etti. Evinin önünde dev Türk bayrağıyla toplanan öfkeli vatandaşlar ise, "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Ömer ise yakınlarının kucağında hiçbir şeyden habersiz olanları anlamaya çalıştı. Bir ara küçük Ömer, sloganlara eşlik ederek, "Kahrolsun PKK" diye bağırdı.

Evinin önünde son defa helallik alınan İsmail Özbek'in naaşı, daha sonra görev yaptığı Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Buradaki törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise acıların paylaşıldıkça azalacağını belirterek, "İsmail Özbek, bu milletin namusunu, vatanın dirliğini, birliğini korumak için şehit oldu. Yüce bir mertebeye ulaştı. Bir yiğit evladımızı kaybettik. Elbetteki bu teşkilatta pek çok şehitler oldu, olacak. Ama bu saldırılar bizi birbirimize daha da kenetliyor. Bizi hiçbir olay yıldıramayacak. O hainler bu saldırılarla ülkemizi bölemeyecekler, Çanakkale'de 250 bin şehit verdiğimiz ülkemizden bir çakıl taşını koparamayacaklar. Unutmasınlar, kıyamete kadar bu ülkede bir fert kalana kadar gerekirse tüm fertleri şehit olana kadar bu vatanı savunacaklardır. Suç da cezasız kalmayacaktır. Şehitler Günü'nde İsmail Özbek kardeşimizin şehadet şerbetini içmesi bu olayı daha anlamlı kılıyor" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde ve dışında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi de terörü lanetledi. Törene Oğuz Kağan Köksal'ın yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Ali Kul, Bursa Valisi Şahabettin Harput, polisler, askerler ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin sonunda Emniyet Genel Müdürü Köksal ve Vali Harput, baba Mustafa Özbek ve şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit polis memuru için, ikindi namazına müteakip Kestel Merkez Camii'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla cenaze namazı kılınacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?