4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şehitler fotoğraflarda yaşayacak

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Birlik Vakfı tarafından Bursa'da fotoğraf ve kitap sergisi açıldı.

Birlik Vakfı tarafından Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Sanat Galerisi ile Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde 2 ayrı sergi açıldı. Vakıf yöneticileri, Çanakkale ve 1. Dünya savaşlarında cepheye giden askerlerin fotoğraflarını Bursalıların ziyaretine sundu. Sergilerde ayrıca o dönemi anlatan kitapların yanı sıra askerlerin cephede yazdığı mektuplara da yer verildi.

Birlik Vakfı Bursa Şubesi Genel Sekreteri Kerim Altun, "Sergide Çanakkale Savaşları ile 1. Dünya Savaşı cephelerini gözler önüne seren fotoğraflar yer alıyor. Şehit ailelerinin, yakınlarının ve şehitlerin hatıralarını anlatan mektuplar ve kitapları da sergiledik. 200 tablonun bulunduğu sergilerimiz 28 Mart Cumartesi akşamına kadar açık olacak" dedi.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Başkanı Mürsel Sarı, böylesine anlamlı sergilerin açılmasından dolayı Birlik Vakfı yöneticilerini kutladığını belirterek, "Bu savaşların kolay kazanılmadığını gelecek nesillere aktarmak açısından bu sergilerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak insanlarımızın sergilere ilgi göstermemesi üzücü. Özellikle çocuklarımızın bu ruhu yaşayabilmesi için bu tür sergilere daha fazla ilgi olması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?