3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şehitler gözyaşlarıyla anıldı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Derniz Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle düzenlenen anma töreninde şehit yakınları gözyaşlarını tutamayarak duygusal anlar yaşadı.

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü anma töreni sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenler daha sonra Pınarbaşı Şehitliği'nde devam etti.

Çelenk sunumunun ardından yapılan saygı atışı ve okunan İstiklal Marşı sonrası Hava Öğretmen Yüzbaşı Deniz Kurt günün anlam ve önemini açıklayan bir konuşma yaptı. Şiir okunması sırasında ise şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, kabir ziyaretleri öncesi şehit yakınlarının yanına giderek kısa süre konuştu.

Vali Harput, gözyaşlarını tutamayan şehit yakınlarını teselli ederek, ziyaret ettiği kabirlere karanfil bırakarak dua etti. Aileler de şehit mezarlarına karanfil bırakıp, dua ederken, gözyaşlarını tutamadı. Şehitlikteki program Vali Harput'un şehitlik defterini imzalamasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?