2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Şehitler için siyah kurdele taktılar

Bursa'da bir grup öğretmen, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla yakalarına siyah kurdele takıp basın açıklaması yaptı. 

Şırnak'ta şehit edilen 13 askerin acısı tüm yurtta yaşanırken, Bursa'lı öğretmenler de protesto amaçlı Atatürk heykeli önünde toplanarak teröre lanet okudu. 

Eğitim-İş Sendikası üyesi 100 kadar öğretmen önce birbirinin yakasına siyah kurdele taktı. "Hepimiz Mehmediz", "Hepimiz askeriz", "Hepsi bizim çocuklarımız", "Çıksın tezkere, hükümet bizi de götürsün askere" şeklinde slogan atan eğitimciler Atatürk anıtı önünde 1 dakika saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. 

Basın açıklaması yapan Eğitim-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Julide Akköprü, "Bu alçakça saldırının amacı bağımsızlığımız ve ulus bütünlüğümüzdür. Bu durum herkes tarafından açıkça görülmelidir" dedi. 

Teröriste "terörist", terör örgütüne de "terör örgütü" diyemeyenlere karşı hükümetten etkin ve kararlı bir tutum sergilemelerini isteyen Akköprü, "Ülkemize yönelik saldırıya karşı daha fazla zaman kaybetmeden gereken hazırlık yapılmalıdır. Ülke bütünlüğümüzü hedef alan bölücü terör örgütünün hain saldırılarına karşı en güzel yanıtı ulusumuz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima birlik ve bütünlük içinde olarak verecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısına yönelik saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 16:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?