6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Şehitlikte duygu dolu anlar

ŞEHİTLİKTE ŞEHİT OLMA ARZUSU

Bursa'da, bayramın ilk günü şehitliklere akın eden şehit aileleri duygulu anlar yaşarken, 6 ay sonra askere gitmeye hazırlanan genç, amcası gibi şehit olmak istediğini söyledi.

Şehit aileleri, bayramın ilk ziyaretini, genç yaşta vatan için kara toprağın bağrına giren yakınlarına yaptı. Hüznün hakim olduğu şehitlikte, aileler, şehit kabirlerinin başında Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ederek gözyaşı döktü.

6 ay sonra vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan 19 yaşındaki Enis Çiftçi, ''Ben de amcam gibi şehit olmak istiyorum. Bu vatan için canımı bir an bile tereddüt etmeden veririm. Türk bayrağına sarılarak toprağa girmek herkese nasip olmaz'' dedi.

Çiftçi'nin annesi Mehrinaz Çiftçi de oğlunu askere göndermekten korktuğunu söyleyerek, ''Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Biz ailemizden bir şehit verdik. Bu geride kalanlar için çok zor bir imtihan, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir oğlum Diyarbakır'da askerlik yaptı. O askerliğini bitirene kadar geceleri gözümüze uyku girmedi. Şimdi bu oğlumun askerliğini nasıl geçireceğiz bilemiyorum'' diye konuştu.

1999 yılında operasyon dönüşü askeri aracın mayına çarpması neticesinde şehit olan Yakup Saraç'ın annesi Mürüvvet Saraç da gözyaşlarına hakim olamadı. Saraç, ''Oğlumu şehit edenleri, en güzel mükafat ve en kötü ceza veren Allah'a havale ediyorum'' dedi. Oğlunu fakirlikle boğuşarak zor şartlarda yetiştirdiğini anlatan acılı anne, bir evladın kolay yetişmediğini ama vatan için canlarının feda olduğunu ifade etti. Baba Tevfik Saraç ise, tek oğulları olan Yakup'u vatana feda ettiklerini, bir evlatları daha

olsa onu da çekinmeden feda edeceklerini söyledi. Saraç, terör örgütüne ve onlara destek olanlara haklarını helal etmediklerini kaydetti.

Kardeşini şehit veren Gökhan Altanay ise, vatan için canlarının feda olduğunu belirtti. Altanay'ın oğlu Furkan da askere gittiğinde amcası gibi şehit olmaktan korkmadığını dile getirdi.

ŞEHİTLİKTE ŞEHİT OLMA ARZUSU
ŞEHİTLİKTE ŞEHİT OLMA ARZUSU
ŞEHİTLİKTE ŞEHİT OLMA ARZUSU
ŞEHİTLİKTE ŞEHİT OLMA ARZUSU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 14:41:05
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 15:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?