3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sekreterin şantaj oyunu

Bursa'da iş yerine köstebek olarak yerleştirdikleri kadından aldıkları bilgilerle tehdit ettikleri işadamından para koparmak istediği iddia edilen ve aralarında uzman çavuşluktan atılma bir kişinin de bulunduğu çete, polis baskınıyla çökertildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, 45 yaşındaki işadamı Y.A., kendisini telefonla tehdit edip hakkındaki özel bilgileri kullanarak para koparmak isteyen zanlıların yakalanması için polise müracaat etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan ekipler, işadamı Y.A.'nın yanında temizlikçi olarak çalışan Özbekistan uyruklu S.K.'nin diğer çete üyelerine bilgi sızdırdığını belirledi. S.K.'nin verdiği bilgiler ışığında işadamını telefonla arayarak 100 bin TL isteyen çete üyelerinin kirli oyununu polis bozdu.

Kara kuşak sahibi olduğu belirtilen karateci S.K.'yi (32) bilgilerini sızdırdığı patronunun iş yerinden çıkarken gözaltına alan polis, soruşturmasını derinleştirdi. Ardından ekipler, uzman çavuşluktan atılan B.G. (32) ve örgüt üyesi olduğu belirlenen sabıkalı Y.Ö. (29) ve S.S.'yi (28) de gözaltına aldı. İş yerinde 1 yıldır çalıştığı belirlenen S.K.'nın, çete üyeleri ile verdiği bilgiler ışığında işadamından alınacak 100 bin TL'nin yüzde 50'sini almak için anlaştığı belirlendi.

Emniyetteki sorgularının ardından 4 şüpheli, "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında nitelikli yağma, ölümle şantaj" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 16:47:41
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 10:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?