5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

'Seks' tuzağına polisten darbe indi

Bursa’daki bar ve diskolarda tanıştıkları zengin aile çocuklarına kadın ve uyuşturucu temin edip, alkollüyken senet imzalattıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı.

Bu şekilde gençlerden yaklaşık 1 trilyon lira tahsil ettikleri öne sürülen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kentteki varlıklı ailelerin genç yaştaki çocuklarıyla bar ve diskolarda tanışan çete üyelerinin daha sonra bu gençleri değişik mekanlara götürüp uyuşturucu madde kullanmaya teşvik ederek, kadınlarla tanıştırdıkları, alkollüyken de senet imzalattıklarını ortaya çıkardı. Polis, benzer yöntemlerle 7 kişiden 1 trilyon lira tahsil ettikleri iddia edilen şüphelileri takibe aldı. Çete üyelerinin işadamı H.G’ den 20 milyar lira haraç istemeleri üzerine, H.G, savcılığa müracaat etti.

Alınan bilgiye göre, müşteki H.G.’nin organize polise müracaatı üzerine operasyona start verildi. Seri numaraları alınmış 2 milyarı şüphelilere teslim eden polis, bu sırada baskın yaparak 4 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonu derinleştiren ekipler, olayla alakalı olarak çete üyesi oldukları belirlenen 8 kişiyi daha gözaltına aldı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 3 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 8 adet mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve çete lideri olduğu iddia edilen A.Ç. (32), kardeşleri S.Ç. (25) ve E.Ç. (28), Ö.K. (26) ile kardeşi Ö.K. (21), B.C. (32), M.Ç. (32), A.Ç. (32), Ç.Y. (32), T.A. (35), A.K. (41) ve R.G. (32), "4422 sayılı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, üyesi olmak, tehditle senet imzalattırmak, ölümle tehdit ederek haraç istemek ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 15:08:45
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 15:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?